ΣΤΙΛ

Γιατί ο γάμος δεν ‘σκοτώνει’ το σεξ

giati-o-gamos-den-skotonei-to-sex-2069951

Ο γάμος, λένε, σκοτώνει το σεξ, όμως σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα ζευγάρια που μένουν μαζί πολλά χρόνια απολαμβάνουν περισσότερο σεξ στην χρυσή επέτειο του γάμου τους. Τα νιόπαντρα ζευγάρια συνήθως απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τα ζευγάρια που έχουν παιδιά ή είναι μαζί επί 10-15 χρόνια, όμως με λίγη υπομονή ίσως καταφέρουν να περάσουν μια δεύτερη περίοδο ‘μέλιτος’.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘Archives of Sexual Behavior’, ο μέσος όρος συχνότητας του σεξ στα παντρεμένα ζευγάρια μειώνεται σταδιακά με τα χρόνια αλλά ανακάμπτει μετά από 50 χρόνια γάμου! Η επικεφαλής ομάδα μελέτησε τη σεξουαλική ζωή 1656 παντρεμένων ζευγαριών ηλικιών από 57- 85, με πολλούς να παραμένουν παντρεμένοι επί 50 ολόκληρα χρόνια. Αυτό που συμπέραναν είναι ότι ενώ η σεξουαλική ζωή όλων των ζευγαριών ξεκίνησε με ενθουσιασμό μετά από μερικά χρόνια ‘βάλτωσε’, όμως όσοι από αυτούς δεν χώρισαν αλλά κατάφεραν να γιορτάσουν την χρυσή επέτειό τους απολάμβαναν πλέον μια έντονη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό τους.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου της Louisiana, Samuel Stroope, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στα ζευγάρια που μέσα στα 50 χρόνια κοινής ζωής κατάφεραν να χτίσουν γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που έχουν κάνει ένα μόνο γάμο κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ από αυτούς που χωρίζουν και ξανά-παντρεύονται.