Θαμπά, άτονα μαλλιά: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Θαμπά, άτονα μαλλιά: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα υπήρχε κάποια περίοδος που δεν ήσασταν ευχαριστημένη με το σαμπουάν σας ή αλλάζατε πολύ συχνά χωρίς να γνωρίζετε τι φταίει. Άλλωστε ποτέ δεν είμαστε σίγουρες ποιο σαμπουάν είναι το ιδανικότερο για τα μαλλιά μας. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε μόνο τα προϊόντα για το αποτέλεσμα που βλέπετε εσείς στα μαλλιά σας, αλλά και η κακή χρήση τους.

Διαβάστε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν λούζουμε τα μαλλιά μας και αποκτήστε λαμπερά μαλλιά χωρίς κόπο:

Λούστε σωστά τα μαλλιά σας. Δεν φταίει πάντα το σαμπουάν, αλλά ο λάθος τρόπος που λούζεστε: Χρησιμοποιήστε όλα τα δάχτυλα για να πλύνετε το κεφάλι σας και κάντε αργές κινήσεις σαν μασάζ αφού απλώσετε κανονική ποσότητα από το σαμπουάν σας.

Μην τρίβετε «άγαρμπα» το κεφάλι σας. Το θέμα δεν είναι να τρίβετε τα χέρια στο κεφάλι σας σαν να τρίβετε το πάτωμα! Το μυστικό είναι απαλές κυκλικές κινήσεις και πολλές επαναλήψεις. Έτσι και θα χαλαρώσετε και θα κάνετε ‘’σωστό ‘’ λούσιμο.

Η σωστή εφαρμογή του conditioner παίζει σημαντικό ρόλο. Δουλέψτε κυρίως με τα δάχτυλα και φροντίστε ώστε να πάει παντού. Μην βάλετε μεγάλη ποσότητα στη ρίζα γιατί θα λαδώσει γρήγορα. Δουλέψτε κυρίως με τις άκρες και μην ξεχάσετε το πίσω μέρος της κεφαλής!

Τα σαμπουάν έχουν ημερομηνία λήξης. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχετε πότε λήγει γιατί όταν έχει περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία ίσως δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ένα καινούριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή