5 top συνήθειες ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα

5 top συνήθειες ομορφιάς για τέλεια επιδερμίδα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανικά θα πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας καθημερινά ακολουθώντας μία συγκεκριμένη beauty routine που μας χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα. Υπάρχουν όμως φορές που ή παραλείπουμε κάποια βασικά βήματα ή το παρακάνουμε με κάποια άλλα.

Δείτε 5 top συνήθειες ομορφιάς που δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσουν:

1. Προστασία τώρα!

Και όταν μιλάμε για προστασία εννοούμε αντηλιακή. Η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας 30 είναι το μυστικό για ένα υγιές και όμορφο πρόσωπο. Κάντε τα πάντα για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, μιας και ο ήλιος εύκολα τη γερνάει και την καταστρέφει.

2. Μην το παρακάνετε με τον καθαρισμό του προσώπου σας

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω της beauty routine σας, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, γιατί τα αποτελέσματα ίσως είναι αρνητικά. Αν πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες φορές απ’ όσες σας έχει συμβουλεύσει ο δερματολόγος σας, αυτομάτως θα γίνει πολύ πιο ξηρό και στη συνέχεια, θα σας δημιουργήσει εκζέματα και δερματίτιδες. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδάτωση του προσώπου σας αμέσως μετά τον καθαρισμό.

3. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα για να εξαφανίσετε τις ρυτίδες

Ένα από τα θετικά της ακμής (ναι, υπάρχουν και κάποια θετικά) είναι πως οι αλοιφές και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να την εξαφανίσετε, βοηθούν παράλληλα στη μείωση των ρυτίδων και στην επούλωση της επιδερμίδας που έχει εκτεθεί πολύ στον ήλιο.

4. Η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο

Συνήθως λέμε πως είμαστε ό,τι τρώμε. Παράλληλα, υπάρχουν και έρευνες που αποδεικνύουν πως η διατροφή σχετίζεται άμεσα με την επιδερμίδα μας. Να θυμάστε πως τα κόκκινα τρόφιμα, όπως οι φράουλες, οι ντομάτες και το καρπούζι είναι εξαιρετικές πηγές λυκοπένιου που αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την προστασία από τον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή