Ubicouture: Η μόδα είναι παντού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χρήστος Μούχας, είναι ο 19χρονος φοιτητής που φαντάστηκε πως σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Francisco Goya ζωγραφίζει τα patchwork clutches του Alexander McQueen, ενώ ο John Everett Millais έλαβε μέρος στο φετινό show της Mary Katrantzou. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Ubicouture, το blog που δηλώνει εμπράκτως πως η μόδα τελικά είναι παντού…

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αισιόδοξο από το να ακούς ένα 19χρονο παιδί να εξομολογείται πως εάν μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο θα γύριζε στην δεκαετία του ᾽20, τότε που υπήρχε το avant garde, και τα δεδομένα σε κάθε μορφή τέχνης, όπως η λογοτεχνία και η ζωγραφική ανατρέπονταν. Ο Χρήστος Μούχας, ο ταλαντούχος φοιτητής Επικοινωνίας με σπουδές στο Λονδίνο και πάθος για την μόδα, πριν από ένα χρόνο περίπου αποφάσισε να ανατρέψει τα δικά του δεδομένα.

Ubicouture: Η μόδα είναι παντού-1

Εντάσσοντας κομμάτια από πασαρέλες μέσα στους αγαπημένους του πίνακες, κατάφερε και έδωσε την δική του διάσταση στην μόδα, αναπτύσσοντας ένα concept αρκετά πρωτότυπο, τα ψηφιακάcollages. Όπως αναφέρει, αφορμή αποτέλεσε η τελευταία συλλογή του Raf Simons για τη Jil Sander το 2012: «Ήταν εκείνο το σετ, με τα λουλούδια μέσα στα διαφανή πλαστικά κουτιά. Νωρίτερα, είχα δει έναν πίνακα του Gustav Klimt με ένα μονοπάτι μέσα σε έναν κήπο και κάπως έτσι φαντάστηκα τα μοντέλα να περπατούν εκεί».  Έκτοτε άρχισε να δημιουργεί όλο και περισσότερο καταλήγοντας στοUbicouture, το tumblr blog όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει συγκεντρωμένα όλα τα έργα του νεαρού καλλιτέχνη.

Ubicouture: Η μόδα είναι παντού-2

Σχετικά με την ανταπόκριση που είχε, ο συνεσταλμένος Χρήστος εξομολογείται πως δεν περίμενε ποτέ να δεχτεί προτάσεις συνεργασίας από ξένα και διεθνή μέσα όπως το Harper’s Bazaar ή το Wear this Today. «Mου φαίνεται απίστευτο κάποιες φορές μιας και δεν έχω σπουδές στη μόδα ή στη γραφιστική».

Ubicouture: Η μόδα είναι παντού-3

Όσο για το πώς ορίζει την μόδα, ο ίδιος δηλώνει πως το σημαντικότερο όλων είναι το συναίσθημα και η καινοτομία: «Όταν βλέπεις μια συλλογή ή μια φωτογραφία σε ένα περιοδικό που σε τραβάει και σε κάνει να την κοιτάς για ώρες, που επικοινωνεί μαζί σου και σε γεμίζει, τότε αυτό είναι μόδα».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή