Λαμπερά μαλλιά σε 6 εύκολα βήματα

Λαμπερά μαλλιά σε 6 εύκολα βήματα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φροντίζετε καθημερινά τα μαλλιά σας με την ίδια ευλάβεια που καθαρίζετε το πρόσωπό σας, φοράτε την ενυδατική σας και περιποιείστε την επιδερμίδα σας. Λατρεύετε να τα βλέπετε λαμπερά και υγιή και προσπαθείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα.

Είστε σίγουρη όμως πως ακολουθείτε όλα τα σωστά βήματα; Για ρίξτε μια ματιά σε όσα ακολουθούν για να βεβαιωθείτε πως θα πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

1. Να καθαρίζετε τακτικά τις χτένες και τις βούρτσες

Είναι βασικός κανόνας για να έχετε λαμπερά και καθαρά μαλλιά. Καλό είναι να καθαρίζετε και την πρέσα ισιώματος όπως και το σίδερο για τις μπούκλες.

2. Μην τα λούζετε κάθε μέρα

Είναι προτιμότερο να τα λούζετε κάθε δύο μέρες για να μη χάσουν τη φυσική λάμψη τους. Επιπλέον, αν τα μαλλιά με χοντρή τρίχα τα λούζετεκαθημερινά, θα φριζάρουν συνεχώς, ενώ σταδιακά μπορεί να γίνουν πιο ξηρά.

3. Μη βάφετε τα μαλλιά σας συχνά

Αν θέλετε να ανανεώνετε τις ανταύγειες σας κάθε 4 με 6 εβδομάδες, δεν θα σας φέρουμε αντίρρηση. Αν πάλι πηγαίνετε στο κομμωτήριο για βάψιμο κάθε δύο εβδομάδες, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε ρουτίνα γιατί τα χημικά των βαφών σταδιακά θα εξασθενίσουν τα μαλλιά σας, θα γίνουν εύθραυστα και θα δείχνουν θαμπά.

4. Πρέπει να προσέχετε και το κεφάλι σας

Καλό είναι να του κάνετε μασάζ μία φορά στο τόσο, ενώ προσπαθήστε να αποφεύγετε προϊόντα που μπορούν να του δημιουργήσουν ξηροδερμία, δερματίτιδες ή λιπαρότητα.

5. Μην το παρακάνετε με το dry shampoo

Σίγουρα, σας δίνει λύση όταν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, αλλά δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε συνέχεια, γιατί μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους και να κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν θαμπά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή