ΣΤΙΛ

Πώς να αντιμετωπίσετε μια αποτυχία

pos-na-antimetopisete-mia-apotychia-2081283

Κάποιοι άνθρωποι χαρακτηρίζονται ως δυναμικοί. Είναι αυτοί που κάθε φορά που έχουν μια αποτυχία ή αντιμετωπίζουμε μια δυσκολία δεν αφήνουν τον φόβο, την ανασφάλεια και τα συναισθήματά τους να τους επηρεάσουν. Αντίθετα, βρίσκουν το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουν και να αντιμετωπίσουν όποιο εμπόδιο συναντήσουν. Τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι διαφορετικά και πως η δική τους νοοτροπία απέναντι σε μια αποτυχία μπορεί να εμπνεύσει τους υπόλοιπους ώστε να μην απογοητευόμαστε κάθε φορά που αποτυγχάνουμε;

1.Κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για αυτοβελτίωση:  

Αντί να ψάχνετε για δικαιολογίες ή για τους λόγους που σας οδήγησαν σε μια αποτυχία καλό είναι να μάθετε από τα λάθη σας. Μήπως πρέπει την επόμενη φορά να πιέσετε περισσότερο τον εαυτό σας ή να ρισκάρετε ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε;

2. Ευγνωμοσύνη:

Όσο άσχημη κι αν είναι η κατάσταση που βιώνετε, καλό είναι να αναγνωρίζετε ότι τα πράγματα πάντα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Μην υπερβάλλετε για το μέγεθος της αποτυχίας σας, αλλά να έχετε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα αλλά και για τις δεύτερες ευκαιρίες που πάντα μας δίνει η ζωή.

3.Σεβασμός:

Μην φοβάστε να παραδεχτείτε ότι έχετε κάποιες αδυναμίες, κανείς δεν είναι τέλειος. Αν σέβεστε τον εαυτό σας, τις ικανότητές σας και την προσωπικότητά σας, τότε θα βρείτε τρόπους για να συνεχίσετε την προσπάθεια παρά την όποια αποτυχία.

4.Αναγνώριση:

Ποια είναι τα προτερήματά σας; Αναγνωρίστε τα καλά στοιχεία του εαυτού σας και βασιστείτε σε αυτά για να επιτύχετε την επόμενη φορά.

5. Στρατηγική:

Μην βλέπετε μια αποτυχία σαν το τέλος αλλά σαν την αρχή μιας νέας προσπάθειας. Με σωστή στρατηγική, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά, ίσως την επόμενη φορά να καταφέρετε να φτάσετε στον στόχο σας.