Kiernan Shipka: Το νέο ανερχόμενο αστέρι του Hollywood

Kiernan Shipka: Το νέο ανερχόμενο αστέρι του Hollywood

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε της δημοφιλούς σειράς Mad Men που μας σύστησε ηθοποιούς όπως ο Jon Hamm,  η Christina Hendricks και η Elisabeth Moss, η νεαρή Kiernan Shipka που υποδύεται την Sally Draper, την κόρη του πρωταγωνιστή, μίλησε στο περιοδικό Interview για τον ρόλο της, τη μόδα, τις φιλοδοξίες της και τα μελλοντικά της σχέδια. Η 15χρονη ηθοποιός που μεγάλωσε μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό – στη πρώτη σεζόν ήταν μόλις 6 ετών- πλέον είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να κατακτήσει το Hollywood. Ήδη φέτος εμφανίζεται σε δύο ταινίες, το ‘Fan Girl’ και το ‘One and Two’, ενώ θα έχει και ένα μικρό ρόλο στη νέα τηλεοπτική σειρά της Tina Fey, ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’.

Η Shipka που έχει επιδείξει εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες στην προσπάθειά της να υποδυθεί ένα κορίτσι που μεγαλώνει στη δύσκολη-για τις γυναίκες- δεκαετία του ’60 και περνάει την εφηβεία της στην ανατρεπτική αλλά ενδιαφέρουσα δεκαετία του ’70, είπε πως η συνεργασία της με τον δημιουργό της σειράς Matthew Weiner ήταν άψογη: «Όταν ξεκίνησα, έκανα πρόβα τις σκηνές, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Sally. Όσο προχωρούσαν οι σεζόν υπήρχαν όλο και περισσότερες σκηνές για την Sally. Εγώ και ο Matt συναντηθήκαμε με την μητέρα μου για να την ενημερώσουμε. Πέρα από αυτό δεν ήξερα πολλά για το τι θα συμβεί στη σειρά αλλά ήμουν ενθουσιασμένη με τον χαρακτήρα που υποδυόμουν και ο Matt μοιραζόταν αυτόν τον ενθουσιασμό».

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Kiernan έχει παθιαστεί με την μόδα, δεδομένου ότι συμμετείχε σε μια σειρά με εντυπωσιακά κοστούμια και φορέματα που απέδιδαν με τον καλύτερο τρόπο το στιλ των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Τα αγαπημένα της fashion κομμάτια της σειράς ήταν τα παλτό: «Όταν έκανε κρύο, το παλτό της Sally ήταν τέλειο» λέει αστειευόμενη τονίζοντας βέβαια ότι «στην πρώτη σεζόν είχαμε ένα μπλε παλτό που φόρεσε η Sally κάθε φορά που πήγαινε στο γραφείο του Draper, το οποίο ήταν πολύ χαριτωμένο. Επίσης φορούσε καρό υφάσματα. Στη σκηνή που αποχαιρετούσε τον Glen, φορούσε ένα κίτρινο top με μια καρό φούστα που λατρεύω». Όσο για το style icon που θαυμάζει, η Shipka λέει ότι θα ήθελε να έχει την γκαρνταρόμπα της Alexa Chung: «Μου αρέσει πολύ το στιλ της. Την βλέπεις με ένα street-style γεμάτο που είναι πιο αληθινό από το στιλ της, Anna Dello Russo, για παράδειγμα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το αντιγράψω».

Η Kiernan φιλοδοξεί να συνεχίσει να εργάζεται ως ηθοποιός. Όπως εξήγησε «η υποκριτική είναι ένας συνδυασμός του να υποδύεσαι ένα χαρακτήρα και να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους. Πάντα μου άρεσε να διηγούμαι ιστορίες και πιστεύω ότι η υποκριτική είναι ο δικός μου τρόπος για να το κάνω αυτό. Γίνεσαι ένα μικρό κομμάτι μιας μεγάλης εξίσωσης και μου αρέσει αυτό». Όσο για τον ρόλο που ονειρεύεται μια μέρα να υποδυθεί, λέει ότι ακόμα έχει στο μυαλό της την Sally Draper: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι που θα ήταν πιο εκπληκτικό. Μου αρέσουν οι συναισθηματικοί ρόλοι, μου αρέσει το δράμα. Βέβαια μου αρέσει και η κωμωδία. Αλλά από υποκριτική οπτική, μου αρέσουν κυρίως οι συναισθηματικοί χαρακτήρες. Όσο για τον ρόλο των ονείρων μου, απλά θέλω να συνεργάζομαι με σημαντικούς ανθρώπους και να υποδύομαι ένα χαρακτήρα που πραγματικά μου αρέσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή