Τo διαζύγιο κάνει κακό και στην υγεία

Τo διαζύγιο κάνει κακό και στην υγεία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστό ότι το διαζύγιο είναι μια αγχωτική διαδικασία αλλά μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι αυτή η τόσο δύσκολη περίοδος στην ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην υγεία του. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Μαρτίου του Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes, οι γυναίκες που έχουν πάρει διαζύγιο έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες  να πάθουν καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες, μάλιστα, που έχουν πάρει δύο ή περισσότερα διαζύγια έχουν 77% πιο αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, το διαζύγιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για το ‘Broken Heart’ σύνδρομο, το οποίο μιμείται μια καρδιακή προσβολή αντιδρώντας στα υπερβολικά σκαμπανεβάσματα των ορμονών λόγω άγχους.  

Τι μπορούμε, όμως να κάνουμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες μιας καρδιακής προσβολής λόγω αυξημένου άγχους; Οι ειδικοί συνιστούν σωματική άσκηση, συνήθειες που μας χαλαρώνουν, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε αλλά και να ζητάμε την ψυχολογική υποστήριξη από τους ανθρώπους που μας αγαπούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή