H Natalie Portman δεν ξέρει που είναι το Oscar της

H Natalie Portman δεν ξέρει που είναι το Oscar της

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Natalie Portman είχε δώσει μια εκπληκτική ερμηνεία στην ταινία του Darren Aronofsky, ‘Black Swan’, για την οποία είχε βραβευτεί με το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, όμως τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει ιδέα που είναι το χρυσό αγαλματίδιο που πήρε στην τελετή απονομής. Η διάσημη ηθοποιός έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό ‘The Hollywood Reporter’ εξηγώντας γιατί δεν δίνει πια σημασία στα βραβεία αλλά και γιατί έχει εντελώς διαφορετική οπτική από τότε που έγινε μητέρα.

Η προετοιμασία της για τον ρόλο της στο Black Swan ήταν επίπονη και τα δάκρυά της στον ευχαριστήριο λόγο της πάνω στην σκηνή της τελετής απονομής των Όσκαρ ήταν συγκινητικά. Ο Darren Aronofsky είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η Natalie είχε χτυπήσει στα πλευρά της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αλλά δεν τον είχε ενημερώσει γιατί ήξερε ότι μπορούσε να τα καταφέρει. «Κάθε φορά που χόρευε, πονούσε» είχε πει ο σκηνοθέτης δίνοντας ένα ακόμα λόγο που η ηθοποιός- που δουλεύει ασταμάτητα από την ηλικία των 11 ετών- άξιζε να τιμηθεί με το μεγαλύτερο βραβείο της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Τι την έκανε να αλλάξει γνώμη και να μην νιώθει πια την ίδια ευγνωμοσύνη και τιμή για το βραβείο που πήρε;

Η Portman είχε γνωρίσει τον σύζυγό της στα γυρίσματα του Black Swan και όταν πήρε το Όσκαρ ήταν έγκυος στον γιο της Aleph που σήμερα είναι σχεδόν 4 ετών. Η μητρότητα, όπως, λέει άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία της αλλά και την άποψη της για το Όσκαρ για το οποίο δούλεψε πολύ σκληρά: «Δεν ξέρω που είναι (το Όσκαρ). Νομίζω πρέπει να είναι σε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δει εδώ και καιρό. Ο Darren μου είχε πει κάτι τότε που είχε μεγάλη σημασία. Διάβαζα την ιστορία του Αβραάμ στο παιδί μου και του έλεγα ότι δεν πρέπει να λατρεύει ψεύτικα είδωλα. Και αυτά (τα Όσκαρ) είναι κυριολεκτικά χρυσά αγαλματίδια. Είναι σαν να λατρεύεις χρυσά είδωλα –εάν τα λατρεύεις. Για αυτό δεν το έχω στον τοίχο μου. Είναι ένα ψεύτικο είδωλο».

Η ισραηλινής καταγωγής Natalie δεν είναι, εξάλλου, η μόνη ηθοποιός που δεν ‘λατρεύει’ το βραβείο της. Ο Russell Crowe έχει δηλώσει ότι έχει βάλει το Όσκαρ του στο κοτέτσι που έχει στο σπίτι του, η Elizabeth Taylor, η Susan Sarandon και ο Sean Connery έχουν ειδική θέση για το χρυσό αγαλματίδιο στο μπάνιο τους, η Cher το χρησιμοποιεί ως στοπ πόρτας ενώ ο Jamie Foxx, η Angelina Jolie, η Julia Roberts και η Tilda Swinton έχουν δώσει τα δικά τους σε αγαπημένα τους πρόσωπα ή συνεργάτες.

Η ηθοποιός που αυτή την εποχή ετοιμάζει το πρώτο της σκηνοθετικό ντεμπούτο με τίτλο ‘Tale of Love and Darkness’ που θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Καννών, έχει μοιράσει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογενειακή της ζωή και την καριέρα της. Με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα ανάμεσα στο παιδί της, την ταινία της αλλά και τα ταξίδια για να βρίσκεται κοντά στον σύζυγό της, Benjamin Millepied, που διευθύνει το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, η Portman λέει ότι απογοητεύεται μόνο με τον εαυτό της: «Όταν κάθε μέρα αντιμετωπίζεις κάποιον που σε κοιτάζει, είναι σαν ένας καθρέφτης που έχεις μπροστά σου και μπορείς να δεις την καλή ή την κακή συμπεριφορά σου. Είναι μια όμορφη πρόκληση το να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείς να γίνεις μπροστά σε αυτόν τον καθρέφτη. Δεν ‘χτυπάω’ τον εαυτό μου αλλά δεν είμαι πάντα όσο γενναιόδωρη θα ήθελα να είμαι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή