Anna Wintour: «Το φόρεμα της Rihanna δεν θα το ξεχάσει κανείς»

Anna Wintour: «Το φόρεμα της Rihanna δεν θα το ξεχάσει κανείς»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Anna Wintour, η διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue και οικοδέσποινα της εκδήλωσης Met Gala που διοργανώνει το Costume Institute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης κάθε χρόνο, εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή ‘Late Night’ του Seth Meyers και σχολίασε τα εντυπωσιακά φορέματα των διάσημων στο κόκκινο χαλί που έγιναν αντικείμενο κριτικής στα social media.

Φέτος το θέμα της εκδήλωσης ήταν «China: Through The Looking Glass» με πολλές διάσημες γυναίκες να κάνουν  fashion αναφορές στην Κίνα και την κουλτούρα της επιλέγοντας φορέματα διάσημων σχεδιαστών που παρέπεμπαν στη ‘χώρα των δράκων’. Η 65χρονη σιδηρά κυρία της μόδας είπε την άποψή της για το πολυσυζητημένο κίτρινο φόρεμα που επέλεξε η Rihanna, για το ανατρεπτικό φόρεμα της Anne Hathaway αλλά και το κοστούμι του Justin Bieber.

Anna Wintour: «Το φόρεμα της Rihanna δεν θα το ξεχάσει κανείς»-1

«Είναι ένα φόρεμα που δεν θα ξεχάσει κανείς» είπε χαρακτηριστικά για την κίτρινη, μακριά δημιουργία της κινέζας σχεδιάστριας  Guo Pei που φόρεσε η Rihanna στο κόκκινο χαλί και έγινε αντικείμενο αρνητικών κριτικών αλλά και αστείων κολάζ που δημιούργησαν οι χρήστες των social media και έδειχναν την διάσημη τραγουδίστρια μέσα σε ένα τηγάνι ή παρομοίαζαν το φόρεμα με μια πίτσα! Η Wintour όχι μόνο δεν χαρακτήρισε το φόρεμα ως υπερβολικό αλλά το βρήκε ιδανικό για την περίσταση. «Θέλω να σας πω για αυτό το φόρεμα επειδή η Rihanna είναι πολύ μεγάλη σταρ» είπε εξηγώντας ότι η τραγουδίστρια «έψαξε στο internet για να το βρει. Το φόρεμα είναι σχέδιο της πολύ διάσημης, κινέζας σχεδιάστριας Guo Pei και μάλιστα το έραβε μια γυναίκα επί δύο χρόνια».

Anna Wintour: «Το φόρεμα της Rihanna δεν θα το ξεχάσει κανείς»-2

Όσο για το χρυσό φόρεμα της Anne Hathaway που πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν με τις στολές των Jedi στη δημοφιλή σειρά ταινιών ‘Star Wars’ εξαιτίας της κουκούλας του φορέματος, η Wintour είπε πως ενώ φαινομενικά δεν φαίνεται να έχει επιρροές από την κινεζική κουλτούρα, τελικά βρήκε το στοιχείο που ενέπνευσε τον Ralph Lauren στον σχεδιασμό της τουαλέτας: «Παραδέχομαι ότι στην αρχή μπερδεύτηκα για το ποια είναι η κινεζική αναφορά αλλά έκανα την έρευνά μου και ανακάλυψα ότι η Anne και ο Ralph Lauren εμπνεύστηκαν αυτό το φόρεμα από ένα σύγχρονο κινέζο καλλιτέχνη, η δουλειά του οποίου σχετίζεται με hip-hop καλλιτέχνες και ανθρώπους που φορούν κουκούλες. Οπότε το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό».

Anna Wintour: «Το φόρεμα της Rihanna δεν θα το ξεχάσει κανείς»-3

Ο Justin Bieber εντυπωσίασε στο κόκκινο χαλί με το σακάκι που ήταν διακοσμημένο με σχέδια δράκων και η Anna Wintour δεν αποτέλεσε την εξαίρεση σε όσους θαύμασαν την επιλογή του σταρ: «Ήταν ένα από τα αγαπημένα μου» είπε για το σύνολο του νεαρού τραγουδιστή «είχε κινέζικους δράκους ραμμένους προφανώς με παλιά, χρυσή κλωστή, όπως και θα έπρεπε». Το φετινό θέμα ήταν προσωπική επιλογή της διευθύντριας της Vogue και ενώ ήταν ένα απλό θέμα, όπως είπε η ίδια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που της τηλεφώνησαν για να την ρωτήσουν τι ακριβώς πρέπει να φορέσουν. Ο μόνος που «δεν χρειαζόταν να φορέσει τίποτα» ήταν ο George Clooney, είπε αστειευόμενη η Wintour.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή