Πυκνά μαλλιά και πάλι

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνά μαλλιά και πάλι

ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ; ΊΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΜΗΝ ΤΑ

ΧΑΝΕΤΕ . ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πυκνά μαλλιά και πάλι-1

Λένε πως η περιστασιακή τριχόπτωση στις γυναίκες και οι αιτίες

που την προκαλούν θυμίζουν αστυνομικό μυθιστόρημα με πολλούς

υπόπτους αλλά κανένα σίγουρο ένοχο. «Συνήθεις ύποπτοι» θεωρούνται

το στρες, η μη ισορροπημένη διατροφή, τα ορμονικά προβλήματα, μια

πρόσφατη ασθένεια, η ρύπανση, το κάπνισμα αλλά και οι ακτίνες UV.

Ιδιαίτερα από τις τελευταίες, τα μαλλιά δέχονται σφοδρές επιθέσεις

στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί

οξειδωτικό στρες ευνοεί τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Αυτές

επηρεάζουν τον βολβό της τρίχας, προκαλώντας συσπάσεις στα αιμοφόρα

αγγεία που τον τροφοδοτούν με θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα η

τρίχα να ατροφεί, να γίνεται λεπτή, εύθραυστη και να πέφτει πρόωρα.

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που το φθινόπωρο παρατηρούμε συχνά

έντονη τριχόπτωση- χάνουμε δηλαδή καθημερινά περισσότερες από

50-100 τρίχες.

Εκτός από τους εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι οι ακτίνες UV,

που ενδέχεται να επηρεάσουν τον κύκλο ζωής της τρίχας, δεν θα

πρέπει να ξεχνάμε πως η φθινοπωρινή τριχόπτωση-όπως και η

ανοιξιάτικη- θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο και δεν θα πρέπει να

μας ανησυχεί, με την προϋπόθεση ότι η διάρκειά της δεν ξεπερνά τους

2 μήνες.

Τι κάνουμε;
 
Ευτυχώς το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα πλήρως

αναστρέψιμο.Μπορεί να αντιμετωπιστεί ή και να προληφθεί αν

υιοθετήσουμε ορισμένες καλές συνήθειες κι αν ακολουθήσουμε με

συνέπεια μια εξειδικευμένη αγωγή κατά της τριχόπτωσης.

 
Βιταμίνες, μέταλλα και φυτικά εκχυλίσματα: Ευεργετικά

αποτελέσματα στην εποχιακή τριχόπτωση έχουν οι βιταμίνες B5, B6 και

PP γιατί βελτιώνουν την ποιότητα της τρίχας. Επίσης, μέταλλα και

ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο κ.α

συμβάλλουν στην ανάπτυξη υγιούς τρίχας, ενώ τα φυτικά εκχυλίσματα

και έλαια δρουν αγγειοδιασταλτικά στο βολβό της τρίχας Αναζητήστε

εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής-σε κάψουλες- εμπλουτισμένα με

τα συστατικά αυτά.

 
Α

γωγές κατά της τριχόπτωσης: Τα ενεργά συστατικά που

εμπλουτίζουν τη φορμουλά τους προλαμβάνουν ή αναστέλλουν την

τριχόπτωση προσφέροντας αντιοξειδωτική προστασία, διεγείροντας τον

βολβό της τρίχας και διευκολύνοντας την θρέψη και την αιμάτωσή του.

Έτσι επιμηκύνουν τη ζωή της τρίχας και κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά

και πιο πυκνά. Κυκλοφορούν συνήθως σε μορφή αμπούλας και

εφαρμόζονται 2 με 3 φορες την εβδομάδα για διάστημα 6 περίπου

εβδομάδων σε συνδυασμό με εξειδικευμένα δυναμωτικά σαμπουάν.

 
Μασάζ: Κάνοντας μασάζ στη ρίζα της τρίχας καθημερινά, για

τρια λεπτά θα τονώσετε την μικροκυκλοφορία και θα διεγείρετε την

ζωτικότητα του βολβού της τρίχας. Συμπληρωματικά, μπορείτε να

κάνετε μασάζ μια φορά την εβδομάδα με μια τονωτική λοσιόν

εμπλουτισμένη με αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα.

 
Διατροφή: Σύμφωνα με στατιστικές, το 90% των ατόμων που

παρουσίασαν πρόβλημα τριχόπτωσης κατανάλωναν λιγότερο από 1,5

φρούτο την ημέρα, ελάχιστες σαλάτες, πολύ λίγο νερό και συνήθιζαν

να παραλείπουν το πρωινό ή και ένα γεύμα την ημέρα. Για να

αναπτυχθεί και να συντηρηθεί η τρίχα, η διατροφή σας θα πρέπει να

είναι ισορροπημένη (πρωτεΐνες 15-20%, υδατάνθρακες 50-55%, λιπαρά

25-30%) και πλούσια σε βιταμίνες ώστε ο οργανισμός να διαθέτει την

απαραίτητη πρώτη ύλη για να τη μεταβολίσει σε ενέργεια και δομικά

υλικά.

 
Για παράδειγμα:
 
Το κρέας και τα θαλασσινά προσφέρουν στον οργανισμό

ψευδάργυρο, χαλκό, Ω-3 λιπαρά οξέα και άλλα πολύτιμα θρεπτικά

συστατικά .

 
Οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο είναι τροφές πλούσιες σε

βιταμίνη Ε και προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

 
Τα γαλακτοκομικά προιόντα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, μια

πολύτιμη ουσία που παρατείνει τον κύκλο ζωής της τρίχας.

 
Τα λαχανικά και τα όσπρια είναι πηγή φυλλικού οξέος, ενός

απαραίτητου συστατικού αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά

σας.

 
Εντάξτε τα στο διαιτολόγιό σας χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο

προσοχή, μην τα μαγειρεύετε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες διότι

καταστρέφονται τα πολύτιμα στοιχεία που περιέχουν. -Λένα

Ιωαννίδου

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή