Γιατί πεινάτε συνέχεια;

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος που ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, δεν πεινάει συνέχεια. Για αυτό αν έχετε συνέχεια μια έντονη επιθυμία για φαγητό- και δεν είστε έγκυος ή δεν γυμνάζεστε καθημερινά, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την διατροφή που ακολουθείτε. Η πείνα, σύμφωνα με την διατροφολόγο Maggie Moon που μίλησε για τη σωστή διατροφή στο CNN, είναι «η ανάγκη για θερμίδες, νερό και αλάτι και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως οι ορμόνες της όρεξης, η δίαιτα αλλά και συναισθηματικούς λόγους, όπως το άγχος». Ποιοι είναι, λοιπόν, οι λόγοι που μπορεί να μας κάνουν να πεινάμε συνέχεια;

1.Δεν πίνετε νερό: Είναι πολύ πιθανό να μπερδεύετε την δίψα με την πείνα, λέει η διατροφολόγος Alissa Rumsey. Το πρόβλημα ξεκινάει από το σημείο αυτό του εγκεφάλου που ελέγχει την δίψα και την πείνα: Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, ο εγκέφαλος μπορεί να στείλει λάθος σήμα με αποτέλεσμα να πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να φάτε ένα κουτί μπισκότα ενώ στην πραγματικότητα ένα μπουκάλι νερό θα έλυνε το πρόβλημα!

2.Δεν κοιμάστε καλά: Όταν δεν κοιμάστε καλά ή αρκετά, οι ορμόνες λειτουργούν εναντίον σας, ενεργοποιώντας την αίσθηση της πείνας. Η έλλειψη ενέργειας θα σας οδηγήσει σε περισσότερη κατανάλωση θερμίδων.

3.Καταναλώνετε πολλούς υδατάνθρακες: Ένα μπισκότο δεν σας χορταίνει αλλά σας κάνει να θέλετε να φάτε ακόμα ένα. Τα σνακ που περιέχουν ζάχαρη και λευκό αλεύρι δημιουργούν περισσότερη επιθυμία για περισσότερους υδατάνθρακες. Λύση δίνουν πάντα τα σνακ που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

4.Έχετε άγχος: Το άγχος δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στην ψυχολογία σας αλλά μπορεί να σας προκαλέσει μεγαλύτερη αίσθηση πείνας, αφού ο εγκέφαλός σας παίρνει λάθος σήματα και πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθει.

5.Πίνετε πολύ αλκοόλ: Ακόμα κι αν έχετε γεμάτο στομάχι, το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικότητα απλά διψάτε.

6.Δεν καταναλώνετε αρκετές πρωτεΐνες ή λίπος: Το άπαχο κρέας αλλά και τα ακόρεστα λιπαρά δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας. Προτιμήστε γιαούρτι, αυγά, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο.  

7.Παραλείπετε γεύματα: Αν δεν τρώτε πρωινό ή παραλείπετε το μεσημεριανό στην δουλειά τότε είναι πιθανό να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες αφού θα αισθάνεστε ότι πεινάτε περισσότερο λίγο πριν το επόμενο γεύμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή