Rachel McAdams: Η επιστροφή της στη μικρή οθόνη

Rachel McAdams: Η επιστροφή της στη μικρή οθόνη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rachel McAdams ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση και παρά το γεγονός ότι έγινε ευρέως γνωστή μέσα από εμπορικά blockbusters όπως το ‘Notebook’ και το ‘Mean Girls’ αποφάσισε μετά από ένα διάλειμμα που έκανε από την υποκριτική, να επιστρέψει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημοφιλή σειρά ‘True Detective’. Η καναδή ηθοποιός μίλησε στο αμερικανικό περιοδικό ‘Marie Claire’ για την απόφασή της να απέχει για περίπου δύο χρόνια από τα κινηματογραφικά δρώμενα αλλά και να επιστρέψει συμμετέχοντας στη δεύτερη σεζόν της σειράς που αποθέωσε πέρυσι τον Matthew McConaughey και τον Woody Harrelson.

Μετά από μικρούς ρόλους σε καναδικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, η Rachel έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς της μέσα από τον ρόλο της στο ‘Notebook’ όπου πρωταγωνιστούσε με τον τότε αγαπημένο της, Ryan Gosling. Η ηθοποιός μετά τα επίσης επιτυχημένα ‘Wedding Crashers’, ‘Red Eye’ και ‘The Family Stone’ θεωρήθηκε το νέο ‘it girl’ του Hollywood, αλλά η ίδια αποφάσισε να μην εξαργυρώσει τη φήμη της και να συμμετέχει σε λίγες αλλά σημαντικές παραγωγές, όπως το ‘Midnight In Paris’ του Woody Allen,  το ‘Sherlock Holmes’ αλλά και τα πολυαναμενόμενα ‘Every Thing Will Be Fine’ του Wim Wenders και το ‘Aloha’ του Cameron Crowe. «Ήθελα χρόνο να επανεκτιμήσω την κατάσταση» παραδέχτηκε η ηθοποιός στην πρόσφατη συνέντευξή της εξηγώντας ότι «ήθελα να δω τι θα κάνω με αυτή την επιτυχία και πως θα την διαχειριζόμουν».

Η επιστροφή της στη μικρή οθόνη της δίνει τη δυνατότητα να υποδυθεί μια δυναμική γυναίκα. Όπως λέει για τον χαρακτήρα της Ani Bezzerides, την ντετέκτιβ που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον εθισμό της στον τζόγο και το αλκοόλ,  «λατρεύω το γεγονός ότι δεν είναι μια σύζυγος ή η κοπέλα του πρωταγωνιστή. Δεν ενδιαφέρεται για την άποψη των άλλων. Δεν αισθάνεται καμιά ευθύνη για τα συναισθήματα των άλλων. Δεν προσπαθεί να είναι γοητευτική, ένα στοιχείο που σπάνια συναντά κανείς σε ένα πρωταγωνιστικό, γυναικείο ρόλο». Όπως εξηγεί η 36χρονη ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Colin Farrell και του Vince Vaughn «υπάρχει συνήθως μια κάποια ευθύνη να γίνεις συμπαθητική. Όχι ακριβώς να υποδυθείς ένα φοβερό χαρακτήρα, απλά να είσαι ανθρώπινη».

Η Rachel που έχει αποδείξει ότι έχει το ταλέντο να υποδύεται με επιτυχία χαρακτήρες που κερδίζουν το κοινό και μένουν στην (κινηματογραφική) ιστορία και την pop κουλτούρα με τις ατάκες τους, παραδέχεται ότι προτιμά τους ‘κακούς’ ρόλους: «Μου αρέσει να υποδύομαι την κακιά του έργου. Υπάρχει κάτι πιο θελκτικό στην πονηριά τους». Ως ηθοποιός εξάλλου, δηλώνει, ότι της αρέσει να ερευνά κάποιον «που έχει εντελώς διαφορετικό παρελθόν από το δικό μου. Αυτή η εξερεύνηση γίνεται συμπόνια και τελικά αφήνεις τον εαυτό σου ανοιχτό ώστε να καταλάβεις πόσο περίεργη αλλά και πόση εκπληκτική είναι η ζωή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή