Άγχος: Πως επηρεάζει τον οργανισμό σας και πώς να το αντιμετωπίσετε

Άγχος: Πως επηρεάζει τον οργανισμό σας και πώς να το αντιμετωπίσετε

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το άγχος μέχρι ένα σημείο να είναι δημιουργικό και να μας δίνει την απαραίτητη ώθηση κάθε φορά που πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη κατάσταση, όμως τις περισσότερες φορές λειτουργεί αρνητικά για την υγεία μας. Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογία μας αλλά και την εμφάνιση, την σεξουαλική μας διάθεση και τις διατροφικές μας συνήθειες. Δείτε πώς μπορεί να σας επηρεάσει αλλά και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε:

Νιώθετε εξάντληση

Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο αφού απελευθερώνει κορτιζόλη, την ορμόνη που διοχετεύει τον οργανισμό με περισσότερη ενέργεια. Έτσι όχι μόνο δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε σωστά αλλά σας αφήνει κουρασμένες την επόμενη μέρα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα εξάρτησης, η καλύτερη λύση για να ισορροπήσετε τα επίεπδα των ορμονών είναι να κάνετε τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστική!

Επηρεάζει την σεξουαλική σας ζωή

Το άγχος και συγκεκριμένα το χρόνιο άγχος επηρεάζει την παραγωγή οιστρογόνων που βοηθάει στη καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε διάθεση, για αυτό καλό είναι να εστιάσετε στην καλή διατροφή και να αποφεύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα!

Ακμή

Το άγχος ανεβάζει τα επίπεδα των ανδρογόνων που προκαλούν ακμή ενώ έχει κατηγορηθεί και για την δημιουργία διάφορων δερματικών παθήσεων. Ζητήστε ιατρική συμβουλή για να αντιμετωπίσετε την ακμή με την κατάλληλη θεραπεία για την επιδερμίδα σας.

Προβλήματα μνήμης

Το άγχος που έχει προκληθεί από μια τραυματική εμπειρία επηρεάζει το σημείο του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μνήμη. Αν έχετε δυσκολία να θυμηθείτε σημαντικά γεγονότα, έχετε κενά μνήμης ή μια λίστα που είχατε γράψει πρόσφατα, επισκεφτείτε ένα ειδικό γιατρό.

Παχαίνει

Σύμφωνε με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι που έχουν μάθει να διαχειρίζονται το άγχος τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν πιστοί σε μια δίαιτα και να χάσουν το επιθυμητό βάρος. Το άγχος όχι μόνο αυξάνει την όρεξη αλλά μπορεί να επηρεάσει και τον μεταβολισμό σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή