Emma Stone – Diane Keaton: Οι δύο μούσες του Woody Allen συνομιλούν

Emma Stone – Diane Keaton: Οι δύο μούσες του Woody Allen συνομιλούν

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνει την Emma Stone τόσο ξεχωριστή; Η 26χρονη ηθοποιός δεν είναι μόνο ταλαντούχα αλλά έχει καταφέρει να επιδείξει ένα δυναμισμό και να ξεχωρίσει με το ταπεραμέντο της μέσα από -κατά τα άλλα αδιάφορους- ρόλους σε ταινίες με υπέρ-ήρωες, ταινίες δράσης και ρομαντικές κομεντί. Ο τρόπος που μαγνητίζει το κοινό κάθε φορά που εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη, το χιούμορ της αλλά και η ευχέρειά της να υποδύεται πολύπλοκους και διαφορετικούς ρόλους ίσως να ήταν τα στοιχεία που πρόσεξε ο Woody Allen και της έδωσε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο ‘Magic in the Moonlight’. Εξάλλου οι ρόλοι της στο ‘Crazy, Stupid, Love’ και στο ‘Birdman’ την έχουν ήδη αναδείξει σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στο Hollywood, άξια να γίνει η επόμενη μούσα του Woody Allen ενσαρκώνοντας μια γυναίκα που έχει στιλ, ευστροφία και φινέτσα χωρίς να προσπαθεί καθόλου. Όπως ακριβώς είναι και η ηθοποιός που θαυμάζει, η Diane Keaton, η οποία την συνάντησε για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το περιοδικό Interview.

Η Emma πάντα ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά τίποτα δεν την είχε προετοιμάσει για την επιτυχία που θα ερχόταν αλλά και τη διασημότητα. Μεγαλώνοντας στην Αριζόνα, η νεαρή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην πολυαναμενόμενη ταινία του Woody Allen ‘Irrational Man’, θυμάται τον πατέρα της να κάθεται μαζί της στην βεράντα του σπιτιού τους και να παρακολουθούν μια καταιγίδα τρώγοντας φιστίκια.  «Το καλύτερο με αυτή την ανάμνηση- κι ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να έχουν τέτοιες εμπειρίες- είναι ότι θυμάμαι μια αγάπη πριν η αγάπη γίνει πολύπλοκη. Είναι η πιο αγνή μορφή της αγάπης. Εάν είσαι τυχερός κι έχεις τέτοιους γονείς είναι καθοριστικό για την ζωή σου». Ο ξεχωριστός και αυθεντικός  χαρακτήρας της την έχει κάνει αγαπητή στο κοινό αλλά η ίδια δεν αισθάνεται σταρ. Όπως παραδέχεται στην Keaton: «Δεν αισθάνομαι διαφορετική. Είμαι κι εγώ φαν, όπως θα ξέρεις πολύ καλά. Ξέρω πως είναι να θαυμάζεις κάποιον. Αλλά ποτέ δεν έχω αναρωτηθεί πως είναι να έχω εγώ θαυμαστές. Πάντα το αποφεύγω σαν σκέψη και σκέφτομαι ότι όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά μου, για την ταινία και όχι με μένα προσωπικά. Δεν το πήρα ποτέ προσωπικά και ίσως αυτό να μην είναι σοφό. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι οι στιγμές που κάποιος σου λέει κάτι συγκινητικό για τη δουλειά που έχεις κάνει».

Ο ηθοποιός Andrew Garfield, με τον οποίο η Stone έχει μια πολύπλοκη σχέση με συχνούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις, είχε πει για εκείνη ότι «η συνεργασία μαζί της είναι σαν να βουτάς σε ένα συναρπαστικό ποτάμι χωρίς να κρατιέσαι από πουθενά. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Μια αυθόρμητη διαδικασία, τρομακτική  και ζωντανή. Είναι ο μόνος τρόπος που θα έπρεπε να συνεργάζεσαι με κάποιον». Η Emma με σεμνότητα, σχολίασε την κριτική του Garfield λέγοντας ότι όταν ακούει αυτά τα λόγια η καρδιά της χτυπάει δυνατά, αλλά ξέρει καλά ότι ο Andrew γενικώς μιλάει και γράφει ποιητικά. Όπως εξηγεί,άλλωστε, η ίδια διαχειρίζεται την επιτυχία με ένα περίεργο τρόπο: «το μόνο πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι ήρεμη είναι να ξέρω ξεκάθαρα τι θέλω. Νιώθω πιο ασφαλής όταν ξέρω τι θέλω. Όταν δεν ξέρω τι θέλω, αισθάνομαι σαν να αιωρούμαι στο σύμπαν».

Η Emma Stone είναι από τις γυναίκες που είναι ανεπιτήδευτα γοητευτικές, σέξι και όμορφες. Όπως παρατηρεί η Diane Keaton μοιάζει ατρόμητη, σαν να είναι έτοιμη για κάθε ρόλο. «Αισθάνομαι περισσότερο έτοιμη από ποτέ» απαντά η ηθοποιός, ειδικά όταν πρέπει «να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι μια πρόκληση παρόλο που είναι τρομακτικό. Ίσως επειδή μόλις υποδύθηκα την Sally Bowles (σ.σ. ο ρόλος της στο θεατρικό έργο Cabaret) στο Broadway. Πρέπει να βγαίνεις κάθε μέρα στη σκηνή ανεξαρτήτως της διάθεσής σου και να λες μια ιστορία ολόκληρη. Πλέον βλέπω την υποκριτική διαφορετικά. Εδώ και ένα χρόνο νιώθω ότι μπορώ να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα, είμαι λιγότερο φοβισμένη πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο μιας αποτυχίας».   Όσο για το τι σημαίνει ομορφιά για εκείνη, όπως λέει η μοναδικότητα είναι σημαντική: «Όταν αισθάνεσαι ότι ένας άνθρωπος είναι αληθινός και αποδέχεται τον εαυτό του (σ.σ. είναι όμορφος). Αυτοί οι άνθρωποι μου αρέσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή