5 λάθη που κάνουμε με το μακιγιάζ των ματιών μας

5 λάθη που κάνουμε με το μακιγιάζ των ματιών μας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλουμε το μακιγιάζ των ματιών μας να είναι άψογο ανά πάσα στιγμή. Αν είναι δυνατόν ακόμη και την ώρα που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Είτε είναι έντονο είτε είναι φυσικό, θέλουμε να είναι στη θέση του. Όμως, κάνουμε λάθη που έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και δυστυχώς δεν «σβήνουν» με ένα απλό μαντηλάκι ντεμακιγιάζ ή λίγη λοσιόν καθαρισμού. Τι κάνουμε λάθος, λοιπόν;

 

1. Κάποιος μας έπεισε ότι είναι πολύ σέξι, να σηκωνόμαστε με – έστω και – λίγα απομεινάρια από τη μάσκαρα που φοράγαμε χθες. Και επειδή σε εμάς φαίνεται σέξι, πλένουμε μεν το πρόσωπο, αλλά αφήνουμε τη  smokey αίσθηση ως καμβά για το φρέσκο μακιγιάζ μας. Λάθος. Η μουτζούρα δεν μένει μόνο εκεί που θέλουμε αλλά και στις μικρές αυλακώσεις γύρω από τα μάτια, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τις μικρές ρυτίδες έκφρασης στην περιοχή.

2. Όταν κάνουμε καθαρισμό, τρίβουμε έντονα τα βλέφαρα και την γύρω περιοχή, κάνοντας εξαιρετικά ευαίσθητο το δέρμα. Η περιοχή γύρω από τα μάτια σκουπίζεται ταμποναριστά και με απαλές κινήσεις και το ίδιο συμβαίνει όταν σκουπίζουμε τα βλέφαρα και την περιοχή φρυδιών.

3. Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες το κουβαλάμε παντού μαζί μας. Ήρθε η ώρα να το αφήσουμε να ξεκουραστεί. Δεν είναι μόνο ότι «τσαλακώνει» τις βλεφαρίδες. Είναι ότι η επαναλαμβανόμενη χρήση του πιέζει τα άνω βλέφαρα και αφήνει σοβαρά περιθώρια για μολύνσεις. Αφήστε για λίγο το ψαλίδι. Βάλτε στο δάχτυλο σας μια σταγόνα ελαιόλαδο και εφαρμόστε στις βλεφαρίδες, όχι κοντά στη ρίζα, αλλά στο κυρίως μήκος τους. Πολύ σύντομα θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα!

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή