Jackie: Η Natalie Portman σε ρόλο Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

Jackie: Η Natalie Portman σε ρόλο Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φινέτσα της, η κομψότητά της και το στιλ της έχουν εμπνεύσει τη μόδα, τις τέχνες και τις γυναίκες παγκοσμίως. Η Jackie Kennedy Onassis είχε ζήσει μια πολυτάραχη ζωή μπροστά και πίσω από τα φλας των φωτογράφων και η ιστορία της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών σκηνοθετών που θέλησαν να γυρίσουν μια ταινία με τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της ζωής της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σημαντικές μελαχρινές σταρ της μεγάλης οθόνης υποδύθηκαν τη γυναίκα που υπήρξε σύζυγος του John F. Kennedy αλλά και του Αριστοτέλη Ωνάση, μεταξύ των οποίων η Jackeline Bisset, η Katie Holmes, η Jaclyn Smith αλλά και η Jill Hennessy. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Natalie Portman είναι η σταρ που θα φορέσει το μεγάλο καπέλο και τα χαρακτηριστικά γυαλιά της Jackie, στην νέα ταινία για τη ζωή της που θα σκηνοθετήσει ο χιλιανός σκηνοθέτης Pablo Larrain.

Η νέα βιογραφική ταινία ‘Jackie’ προοριζόταν αρχικά για τον σκηνοθέτη Darren Aronofsky και την τότε αρραβωνιαστικιά του, την ηθοποιό Rachel Weisz, όμως η συμφωνία μεταξύ της Fox Searchlight και του σκηνοθέτη εκτροχιάστηκε όταν το ζευγάρι χώρισε και αποφάσισε να μην συνεργαστεί στο συγκεκριμένο project. Δύο χρόνια μετά, το 2012, το στούντιο πρότεινε στην Natalie Portman τον ρόλο της Jackie σε μια προσπάθειά του να πείσει τον Aronofsky να επιστρέψει και να συνεργαστεί με την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια. Τρία χρόνια  αργότερα κι ενώ ο σκηνοθέτης δεν πείστηκε να ασχοληθεί με την ταινία, την σκηνοθεσία ανέλαβε ο χιλιανός Pablo Larrain που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός στο Hollywood αλλά έχει στο βιογραφικό του μια υποψηφιότητα για Όσκαρ αλλά και το βραβείο ‘Art Cinema’ που απέσπασε στις Κάννες για την ταινία ‘No’ του 2012.

Αρχικά, το σενάριο του Noah Oppenheim είχε γραφτεί για μια μίνι σειρά του HBO που θα εξιστορούσε τις τέσσερις μέρες μεταξύ της δολοφονίας του John F. Kennedy και της κηδείας του, αποτυπώνοντας στην οθόνη την πιο δύσκολη και πιο ευαίσθητη περίοδο στη ζωή της Jackie. Μια ταινία που μπορεί να ήταν ιδανική για τον auteur του δράματος Darren Aronofsky αλλά και για την Natalie Portman που μπορεί μετά το ‘Black Swan’ να έχει πρωταγωνιστήσει μόνο στο ‘Thor’αλλά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε απαιτητικούς ρόλους και να προσδώσει χαρακτήρα ακόμα και σε σημαντικές προσωπικότητες, όπως είναι, άλλωστε, και η Jackie Onassis.

Παράλληλα με την ταινία ‘Jackie’ γυρίζεται και η βιογραφική ταινία για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, της σπουδαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας της όπερας και αντίζηλο της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. Η σουηδέζα ηθοποιός, Noomi Rapace, θα υποδυθεί – σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα- τη θρυλική Κάλλας στην ταινία που εστιάζει στη σχέση της με τον Ωνάση που ξεκίνησε το 1957 και τελείωσε το 1968, όταν ο εφοπλιστής την άφησε για την Kennedy, αν και οι δυο τους συνέχισαν τις μυστικές συναντήσεις τους για πολλά ακόμα χρόνια. Σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας ‘Callas’ «αυτή η ταινία αφορά σε μια εκπληκτική γυναίκα που είχε μεγάλη επιθυμία να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα που είχε επιλέξει. Η Κάλλας ήταν μια θεά που ήθελε να γίνει μια κανονική γυναίκα αλλά ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή