Julianne Moore: «Το κόκκινο χαλί των Καννών είναι το αγαπημένο μου»

Julianne Moore: «Το κόκκινο χαλί των Καννών είναι το αγαπημένο μου»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρυσι ήταν η χρονιά της: Η Julianne Moore κατάφερε να βραβευτεί με Όσκαρ, Golden Globe και BAFTA για την ερμηνεία της στο ‘Still Alice’αλλά και ένα βραβείο στις Κάννες ως καλύτερη ηθοποιός για την ταινία της ‘Maps to the Stars’. Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κινηματογράφου έχει δείξει τον θαυμασμό της στην αμερικανίδα ηθοποιό, αφού όχι εκτός από τα περσινά βραβεία, την τίμησε και φέτος στο φεστιβάλ των Καννών ζητώντας της να ανοίξει επίσημα το φεστιβάλ.

«Ήταν μοναδικό» δήλωσε στο Vanity Fair η Moore, η οποία ανέβηκε στη σκηνή του Grand Theatre Lumiere στην έναρξη του φεστιβάλ: «Έκανα την παρουσίαση στα γαλλικά, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα», είπε για τον εναρκτήριο λόγο που είχε μάθει απ’ έξω αλλά κατάφερε να τον αποδώσει τέλεια. «O Bruce Wagner που έγραψε το Maps to The Stars, αποδέχτηκε το βραβείο μου εκ μέρους μου πέρυσι. Επέστρεψε σπίτι κουβαλώντας το στην τσάντα του και ήρθε στο σπίτι μου. Είναι εκπληκτικό. Είναι το πιο όμορφο βραβείο, ειλικρινά. Χθες έκανα απλά μια παρουσίαση, αλλά ήταν πολύ γενναιόδωρο» είπε για την τιμή που της έκαναν στις Κάννες.

Η Julianne Moore έχει τοποθετήσει το βραβείο της στο γραφείο της μαζί με το Όσκαρ που πήρε πέρυσι: «Ή εκεί ή στο υπόγειο (σ.σ. θα τα έβαζα)» είπε αστειευόμενη η ηθοποιός που πήρε τόσα βραβεία την περασμένη χρονιά που σίγουρα θα χρειαστεί μεγαλύτερο χώρο για να τα τοποθετήσει. «Όταν κέρδισα το βραβείο στις Κάννες, πήρα ένα μήνυμα από την Kristen Stewart που έγραφε ‘Θεέ μου!’. Και όταν ήμουν στο Λος Άντζελες κι εκείνη κέρδισε το Cesar, της το ανταπέδωσα».

Julianne Moore: «Το κόκκινο χαλί των Καννών είναι το αγαπημένο μου»-1

Φέτος, η ηθοποιός δεν επισκέφτηκε το φεστιβάλ για την προώθηση κάποιας ταινίας αλλά ως πρέσβειρα της L’Oreal. Οι εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί με Armani Privé τουαλέτα και κοσμήματα Chopard αλλά και με μια βελούδινη τουαλέτα Givenchy έκαναν τα φλας των φωτογράφων να αστράψουν: «Μου άρεσαν πολύ και τα δύο φορέματα» είπε αργότερα η ηθοποιός στο Vanity Fair. «Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το κόκκινο χαλί των Καννών είναι το αγαπημένο μου. Έχει κάτι πολύ αξιαγάπητο. Κανείς δεν φωνάζει ‘Τι φοράς;’, κανείς δεν σου ζητάει να κάνεις μια στροφή. Απλά περπατάς στο κόκκινο χαλί. Κι όταν προωθείς μια ταινία στις Κάννες, είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που περπατάει στο χαλί. Όλοι περπατάνε μαζί και ανεβαίνουν μαζί τις σκάλες. Υπάρχει ένας σεβασμός εδώ για το σινεμά και μια εκτίμηση που σου δίνει ένα ευχάριστο συναίσθημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή