O δεκάλογος της ασφαλούς άσκησης

O δεκάλογος της ασφαλούς άσκησης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν αρχίσετε  να ασχολείστε με την γυμναστική καλό θα είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα:

 

1. Διαλέξτε ένα πρόγραμμα που να σας ταιριάζει και μην τιμωρείτε τον εαυτό σας με πολλή σκληρή γυμναστική που μπορεί να σας προκαλέσει μικροτραυματισμούς και να βλάψει σοβαρά την υγεία σας.

2.Αν είστε γυναίκα με φυσιολογικό βάρος και επιθυμείτε να γίνετε μητέρα καλό θα είναι να διαλέξετε ένα πρόγραμμα μέτριας αερόβιας άσκησης  που δεν θα ξεπερνά  τα 30 λεπτά ημερησίως, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα γονιμότητας.

3.Αν είστε υγιής ενήλικος που επιθυμείτε να μυηθείτε στη γυμναστική, επιλέξτε στην αρχή πρόγραμμα με λίγα βάρη σε συνδυασμό με ήπια αερόβια άσκηση, ώστε να αυξηθεί η μυϊκή σας μάζα και να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Καλή λύση είναι να ξεκινήσετε με ασκήσεις στις οποίες θα χρησιμοποιείτε μόνο το βάρος του σώματός σας ως αντίσταση και να αυξήσετε σταδιακά τα βάρη που σηκώνετε.

4.Μια ήπια αερόβια άσκηση που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι  15 με 20 λεπτά ήπιο βάδισμα την ημέρα ή τουλάχιστον 10 λεπτά τρέξιμο.

5.Ιδανικές συνθήκες για άθληση το χειμώνα είναι  αυτές της τάξεως των 10 με 22 βαθμούς Κελσίου.

6.Αν ασκείστε σε πιο υψηλές θερμοκρασίες μειώστε τη διάρκεια της άσκησης στο μισό, ανάλογα με τις αντοχές σας.

7.Μη γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 8-9 βαθμούς Κελσίου, γιατί  κουράζετε την καρδιά σας και μπορεί να αρπάξετε ένα γερό κρυολόγημα.

8.Αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο και επικρατούν συνθήκες αυξημένης υγρασίας, υπάρχει ο κίνδυνος θερμοπληξίας, οπότε πρέπει να μειώσεις τη διάρκεια  ή την ένταση της άσκησης.

9.Όταν γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους μεγαλουπόλεων με ρύπανση, διαλέξτε τις πρωινές ώρες 7-9 το πρωί.

10.Κατά τη διάρκεια της άσκησης προσέξτε ώστε ο καρδιακός ρυθμός σας να μην ανεβαίνει πάνω από τους 140 με 150 παλμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή