Η Jane Fonda δεν θέλει πια να είναι fashion icon

Η Jane Fonda δεν θέλει πια να είναι fashion icon

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Jane Fonda δεν είχε πάντα αυτογνωσία. Η ηθοποιός που έγινε σύμβολο του σεξ, fashion icon και επιτυχημένη fitness guru μέσα από τις βιντεοκασέτες της που πούλησαν πάνω από 17 εκατομμύρια αντίτυπα τη δεκαετία του ’80, στις αρχές της καριέρας της δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το δημόσιο προφίλ της. Μια μέρα, όπως περιγράφει στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό W, στα γυρίσματα της ταινίας ‘On Golden Pond’ έφτιαχνε τα μαλλιά της στο καμαρίνι της όταν η Katharine Hepburn την τσίμπησε στο μάγουλο και της είπε «Τι θέλεις όλα αυτά να σημαίνουν;». Η νεαρή τότε ηθοποιός εξήγησε ότι τότε, το 1981, «δεν έδινα σημασία στην εμφάνισή μου και αυτό ενοχλούσε την Katharine. Μου είπε ‘αυτό παρουσιάζεις στον κόσμο. Τι θέλεις να λένε για σένα;’ Σκεφτόμουν τα λόγια της συνέχεια. Αυτό που νομίζω ότι εννοούσε είναι ότι έπρεπε να έχω μια προσωπικότητα. Ήθελε να αποφασίσω πως θέλω να με βλέπουν οι άλλοι. Πλέον δίνω σημασία στον τρόπο που παρουσιάζω τον εαυτό μου. Συνειδητοποιώ ότι έχει σημασία».

Η 77χρονη σήμερα σταρ θεωρείται ακόμα πρότυπο ομορφιάς και μία από τις πιο στιλάτες σταρ, αλλά η ίδια δεν θέλει ο κόσμος να την βλέπει ως fashion icon: «Νομίζω ότι είναι κοροϊδία στην ηλικία μου να με θεωρούν fashion icon». Η ίδια, όμως, παρά το γεγονός ότι υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα, εξακολουθεί να περπατά με χάρη και ευλυγισία στο κόκκινο χαλί και να φοράει ρούχα διάσημων σχεδιαστών, όπως το jumpsuit του οίκου Balmain στα βραβεία Grammy , που διαμορφώνουν νέες τάσεις. Ακόμα και νεότερες της σταρ, όπως η Rihanna, υποκλίνονται στο στιλ της και της εκθαμβωτική της εμφάνιση.  «Ειλικρινά, η σχέση μου με τη μόδα ήταν πάντα τεντωμένη. Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στην Νέα Υόρκη, δούλευα ως μοντέλο για να πληρώνω για τα μαθήματα υποκριτικής. Δεν είχα όσα χρειάζονταν για να γίνω μοντέλο. Σιχαινόμουν την έμφαση στην εμφάνισή μου και ποτέ δεν έδινα σημασία στα ρούχα» λέει η σταρ που μέσα από τους κινηματογραφικούς της ρόλους, την ‘Barbarella’, το ‘Klute’ αλλά και το ‘Barefoot in the Park’ έκανε τις γυναίκες αλλά και τους άντρες να την προσέξουν και έγινε πρότυπο ομορφιάς για πολλά χρόνια.

Η Jane Fonda δεν θέλει πια να είναι fashion icon-1

«Πάντα ήξερα τι μου άρεσε στο σώμα μου» εξηγεί για τα ρούχα που επιλέγει τονίζοντας ότι «δείχνω καλύτερη όταν φοράω κάτι δομημένο χωρίς κρόσσια ή φιόγκους. Ρούχα που δείχνουν την μέση μου και τα οπίσθιά μου γιατί πάντα είχα καλλίγραμμα οπίσθια. Όσο για τα χέρια μου, τα δείχνω μόνο υπό το φως των κεριών και όταν έχει πέσει ο ήλιος» λέει αστειευόμενη. «Είμαι μεγάλη πλέον» παραδέχεται «και πρέπει να είμαι πιο ενσυνείδητη. Όταν είσαι νέα μπορείς να ξεφύγεις από διάφορα ατοπήματα. Πάντα πίστευα ότι το να είσαι ενσυνείδητος είναι κάτι το αρνητικό, αλλά πλέον αισθάνομαι διαφορετικά». Εντούτοις, η ηθοποιός παραδέχεται ότι έχει κάνει αισθητικές επεμβάσεις για να βελτιώσει την εμφάνισή της: «Δεν είμαι περήφανη που έχω κάνει πλαστικές επεμβάσεις. Αλλά μεγάλωσα πιστεύοντας ότι αν θέλω να με αγαπούν πρέπει να είμαι λεπτή και όμορφη. Αυτό οδηγεί μόνο σε προβλήματα».

Η Fonda μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο, επιστρέφει με μια νέα τηλεοπτική σειρά στο πλευρό της Lily Tomlin. Το ‘Grace and Frankie’ είναι ένα καινούριο σήριαλ του αμερικάνικου Netflix για δύο γυναίκες που έρχονται κοντά παρά τις διαφορές τους όταν μαθαίνουν ότι οι σύζυγοί τους ερωτεύθηκαν ο ένας τον άλλο! «Ο χαρακτήρας μου, όπως όλοι κάνουμε συχνά στη ζωή μας, αναρωτιέται τι θα κάνει μετά από αυτό που της έχεις συμβεί. Και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να ζει», λέει η Jane που αποκαλύπτει ότι από τότε που μεγάλωσε ήθελε να κάνει τηλεόραση γιατί «η τηλεόραση είναι πιο καλή με τις μεγαλύτερες γυναίκες». Η ηθοποιός καταφέρνει να παραμείνει στην επικαιρότητα τόσο μέσα από τους ρόλους της αλλά και τις εμφανίσεις της που μπορεί να μην θυμίζουν την Barbarella ή το κορίτσι με τις suede μπότες και τα camel παλτό του ‘Barefoot in the Park’ αλλά παραμένουν η επιτομή της κομψότητας και της ομορφιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή