Μήπως το παρελθόν σας, σαμποτάρει τη σχέση σας;

Μήπως το παρελθόν σας, σαμποτάρει τη σχέση σας;

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατρέχοντας στο ερωτικό παρελθόν σας και τις σχέσεις σας που τέλειωσαν χωρίς να θέλετε, ίσως διαπιστώσατε ότι οι λόγοι που δεν μπορούσε να είναι πια μαζί σας δεν ήταν ούτε τα κιλά σας, ούτε το άγχος σας, ούτε οι φίλες σας. Για να διατηρηθεί μια σχέση στο χρόνο, χρειάζεται εμπιστοσύνη, σεβασμός και αμοιβαία εκτίμηση. Αν το συναισθηματικό σας φορτίο, οι ανασφάλειες και οι αδυναμίες που ‘κουβαλάτε’ από προηγούμενες σχέσεις, δεν σας επιτρέπει να αγαπήσετε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας έτσι όπως του αξίζει, τότε δύσκολα θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια υγιή σχέση. Ποια είναι, όμως, τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είστε έτοιμη για μια νέα σχέση ή αν έχετε ήδη μια σχέση σαμποτάρετε η ίδια το μέλλον της;

1.Αμφιβάλλετε: Αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, αν έχετε αμφιβολίες για τον τρόπο που συμπεριφέρεστε στον σύντροφό σας και στον τρόπο που εκφράζετε τα συναισθήματά σας, τότε ίσως αρχίσετε να έχετε αμφιβολίες και για τους άλλους. Για παράδειγμα, αν είστε επιθετική ή ζηλιάρα, τότε άμεσα πιστεύετε ότι το ίδιο αισθάνεται κι ο σύντροφό σας, κι έτσι μπορεί να είστε περισσότερο καχύποπτη.

2.Είστε υπερβολική: Εάν ο πρώην σύντροφός σας ήταν άπιστος, είναι λογικό να φοβάστε ότι θα ξανασυμβεί. Προκειμένου, όμως, να λειτουργήσει η σχέση σας καλό είναι να μην είστε υπερβολική στις σκέψεις και στις πράξεις σας αλλά να δείξετε εμπιστοσύνη στον νέο σας σύντροφο.

3.Συγκρίνετε: Εάν διαρκώς συγκρίνετε τη συμπεριφορά, τις εκφράσεις, τις συνήθειες του συντρόφου σας με τον πρώην αγαπημένο σας, τότε δύσκολα θα μπορέσετε να διακρίνετε τα θετικά στοιχεία και τις ικανότητες του νέου σας συντρόφου.

4.Δεν αφήνεστε: Εάν στο παρελθόν έχετε πληγωθεί, είναι λογικό να μην αφήνετε τον εαυτό σας ελεύθερο να ερωτευθεί ξανά και να ευτυχίσει.

5.Αποφεύγετε τη δέσμευση:  Ακόμα κι αν θέλετε να παντρευτείτε, να μείνετε στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό σας και να κάνετε παιδιά, κάτι σας σταματά. Φοβάστε ότι θα πληγωθείτε, ότι δεν θα τα καταφέρετε, ότι θα τελειώσει η σχέση σας. Θυμηθείτε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όπως, άλλωστε και εσείς με τον νέο σας σύντροφο!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή