Tips για να τρώτε πιο υγιεινά στο γραφείο

Tips για να τρώτε πιο υγιεινά στο γραφείο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια απαιτητική μέρα στη δουλειά συνήθως δεν μας επιτρέπει να παραμείνουμε πιστές σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Τα σνακ, το κέρασμα από κάποιον συνάδελφο και οι εύκολες, παχυντικές λύσεις για την ώρα που πεινάμε μπορεί να μας προσθέσουν με θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβουμε. Πως μπορούμε να αποφύγουμε τους πειρασμούς αλλά και τις λιγούρες όταν λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι;

1.Γρήγορα γεύματα: Όταν δεν έχουμε χρόνο συνήθως δεν μαγειρεύουμε ή μαγειρεύουμε κάτι γρήγορο, όπως μακαρόνια με σάλτσα ή φτιάχνουμε σάντουιτς. Προτιμήστε να φτιάξετε ελαφριά και γρήγορα γεύματα, όπως μια σαλάτα, και πάντα να τα προετοιμάζετε με ‘γεμάτο’ στομάχι – μετά το πρωινό ή την προηγούμενη μέρα μετά το βραδινό- για να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.

2. Μην τρώτε μπροστά από τον υπολογιστή: Επιλέξτε να φάτε το μεσημεριανό σας σε ένα διαφορετικό χώρο από το γραφείο όπου εργάζεστε, όπως στον προαύλιο χώρο ή σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για την ώρα του μεσημεριανού., όπως η κουζίνα της εταιρείας.

3. Νερό: Μετά τον καφέ σας, προτιμήστε να πιείτε νερό και όχι μια δεύτερη κούπα καφέ. Το νερό θα σας βοηθήσει να φάτε λιγότερο αλλά και θα εμποδίσει τις λιγούρες που προκαλούνται από την δίψα.

4.15 λεπτά είναι αρκετά: Κάθε φορά που σας προσφέρουν ένα γλυκό ή μια αλμυρή λιχουδιά, φάτε μια μπουκιά και ασχοληθείτε με κάτι άλλο για 15 λεπτά. Όχι μόνο δεν θα στερηθείτε κάτι νόστιμο αλλά μετά από 15 λεπτά μπορεί να μην έχετε πια επιθυμία για κάτι γλυκό!

5.Φιστίκια: Να έχετε πάντα μια χούφτα φιστίκια στο γραφείο για τις στιγμές που πεινάτε ανάμεσα από τα βασικά γεύματα. Θα σας χορτάσουν με πολύ λίγες θερμίδες!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή