Πότε και γιατί πρέπει να ζητάμε την βοήθεια των άλλων

Πότε και γιατί πρέπει να ζητάμε την βοήθεια των άλλων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να πιστεύετε ότι τα καταφέρνετε όλα μόνες σας και δεν χρειάζεστε τη βοήθεια των άλλων; Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ο δυναμικός χαρακτήρας τους και η αυτοπεποίθηση τους δεν τους ‘επιτρέπει’ να ζητήσουν βοήθεια από τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους ή τους συγγενείς τους. Πότε, λοιπόν, πρέπει και γιατί σε κάποιες περιπτώσεις οφείλουμε να δεχόμαστε την βοήθεια των άλλων;

1.Μόνο έτσι θα τα καταφέρετε:  Εάν πρέπει να πάτε σε μια συνέντευξη για δουλειά αλλά έχει χαλάσει το αυτοκίνητό σας, τότε γιατί να μην ζητήσετε τη βοήθεια ενός φίλου; Όχι μόνο δεν θα αργήσετε στο ραντεβού αλλά θα φτάσετε και με καλύτερη ψυχολογία.

2. Είναι ανθρώπινο: Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και χρειαζόμαστε τη βοήθεια των φίλων μας. Είναι ανθρώπινο να εκφράσετε στους άλλους τους προβληματισμούς σας και να ζητήσετε να σας βοηθήσουν.

3.Σας απαλλάσσει από το άγχος: Καλό είναι να μοιράζεστε τα προβλήματά σας με ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Έτσι θα μπορέσετε και χαλαρώσετε και να πάρετε πολύτιμες συμβουλές.

4.Βελτιώνετε τις σχέσεις σας: Όταν ζητάτε τη βοήθεια των άλλων, τότε έρχεστε πιο κοντά τους. Είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψετε πόσο πολύ σας αγαπάνε και σας νοιάζονται.

5.Αποκτάτε τον έλεγχο της ζωής σας: Κάποιος που ζητάει βοήθεια δεν έχει χάσει τον έλεγχο. Γνωρίζει τις ικανότητές του και έχει επίγνωση της κατάστασης που βιώνει. Για αυτό έχει την αυτοπεποίθηση να ζητήσει βοήθεια ώστε να φτάσει τον στόχο του, να λύσει ένα πρόβλημα, να βελτιώσει τη ζωή του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή