Cara Delevingne: «Η βιομηχανία της μόδας είναι φρικτή»

Cara Delevingne: «Η βιομηχανία της μόδας είναι φρικτή»

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Cara Delevingne είναι μόλις 22 ετών, όμως έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα της βιομηχανίας της μόδας. Η μοναδικής ομορφιάς βρετανίδα έχει συνεργαστεί με μεγάλους σχεδιαστές και οίκους, όπως οι Burberry και Chanel, ενώ έχει φωτογραφηθεί για τα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών όπως η Vogue. Εντούτοις, όπως πρόσφατα αποκάλυψε στο περιοδικό της Wall Street Journal, δεν έχει την καλύτερη άποψη για το μόντελινγκ και για αυτό έχει αποφασίσει να διεκδικήσει μια νέα καριέρα ως ηθοποιός.

«Είναι φρικτό να ζεις σε ένα κόσμο που κάποια στιγμή δέχεσαι ένα τηλεφώνημα από κάποιον που σου λέει ότι βγαίνεις έξω υπερβολικά συχνά ή ότι δεν είχες καλή εμφάνιση και πρέπει να χάσεις κιλά. Με εκνευρίζει. Εάν δεν θέλετε να με προσλάβετε, μην το κάνετε» λέει η Cara κατηγορώντας τη βιομηχανία της μόδας για αυστηρότητα απέναντι στα μοντέλα και καταπίεση σχετικά με τα κιλά και την εμφάνιση. Το νεαρό μοντέλο είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με το μόντελινγκ όταν ακόμα πήγαινε σχολείο και έβλεπε την μεγαλύτερη αδερφή της, Poppy, να ασχολείται επαγγελματικά με τη μόδα. Το μόντελινγκ όμως δεν της φάνηκε ποτέ μια εύκολη δουλειά: «Ήμουν σαν ένα ζώο μέσα σε κλουβί» εκμυστηρεύεται και εξηγεί ότι «δεν ήξερα που ήταν η κάμερα και απλά κινούμουν πέρα δώθε».

Η αστείρευτη ενέργειά της, η ιδιαίτερη ομορφιά της αλλά και η ενδιαφέρουσα προσωπικότητά της έγινε αμέσως αντιληπτή από την βιομηχανία και η πρόταση συνεργασίας από τον οίκο Burberry δεν άργησε. Μετά από τα μεγάλα συμβόλαια που έκλεινε, η Cara που ήθελε να κάποια στιγμή να ασχοληθεί με την υποκριτική επαγγελματικά, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα όνειρά της για τον κινηματογράφο. «Βασικά άφησα την υποκριτική επειδή δεν μπορούσα να βρω ατζέντη. Όλοι μου έλεγαν ότι είμαι απλά ένα μοντέλο. Κι επειδή είχα αποφασίσει ότι θα ασχοληθώ με το μόντελινγκ, έπρεπε τρόπον τινά να το κάνω και να το κάνω καλά». Η Delevingne, όμως, ποτέ δεν αισθάνθηκε ηρεμία. Παρά το γεγονός ότι δούλευε με τους πιο καλούς φωτογράφους, όπως ο Mario Testino, ο Bruce Weber και ο Tim Walker, αισθανόταν «άδεια», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Η μόδα έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση μόνο. Δεν υπάρχει αναζήτηση, απλά η δημιουργία όμορφων πραγμάτων», λέει εξηγώντας γιατί θεωρεί την υποκριτική πιο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνικά.

Η Cara Delevingne είναι, εξάλλου, ένα κορίτσι της εποχής της. Αμφισβητεί οτιδήποτε τέλειο και προσπαθεί να ποζάρει στις φωτογραφίες με χιουμοριστική διάθεση είτε κάνοντας γκριμάτσες είτε ‘βγάζοντας τη γλώσσα’ στην αυστηρή βιομηχανία της μόδας. «Οι άνθρωποι βλέπουν ένα όμορφο κορίτσι και περιμένουν να δουν και ένα όμορφο πρόσωπο. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό» λέει εξηγώντας γιατί επιλέγει για τις καθημερινές εμφανίσεις της να φοράει φαρδιά ρούχα με κουκούλες ή περίεργα αξεσουάρ. Η βρετανίδα σταρ που πλέον έχει καταφέρει να πάρει ρόλους σε ταινίες όπως οι ‘Anna Karenina’ και ‘The Face of an Angel’ λέει ότι «το τελευταίο πράγμα που απαιτεί η υποκριτική είναι να φαίνεσαι όμορφη. Το μόντελινγκ κάνει την δουλειά μου ως ηθοποιό πιο δύσκολη, γιατί σε κάνει να αποκτάς αυτογνωσία». Εντούτοις έχει καταφέρει να πάρει καλές κριτικές για τους ρόλους που έχει υποδυθεί  με τον σκηνοθέτη Michael Winterbottom να την χαρακτηρίζει ‘ηθοποιό με ποιότητα’. Η Cara που φέτος ετοιμάζει τις ταινίες’Pan’και ‘Paper Towns’ αποκάλυψε ότι κατάφερε να διεκδικήσει μια καριέρα στο Hollywood όταν ξεκίνησε να προσέχει τον εαυτό της, να γυμνάζεται και να μην πίνει αλκοόλ. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Όταν έκανα μόντελινγκ, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν εκείνη η στιγμή, εκείνη η μέρα, η επόμενη ώρα. Όταν άρχισα να χαλαρώνω και έμαθα να λέω ‘όχι’, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα μέλλον όπου μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα» εξηγεί και δηλώνει ότι πλέον βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή