Η Cher στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Marc Jacobs

Η Cher στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Marc Jacobs

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Cher έχει κερδίσει τρία Golden Globes, ένα Όσκαρ, ένα Emmy και ένα Grammy και πλέον η διάσημη ντίβα που τις τελευταίες πέντε δεκαετίες καταφέρνει να έχει άλμπουμ στην κορυφή των μουσικών charts, πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του Marc Jacobs για την κολεξιόν Φθινόπωρο 2015. Η τραγουδίστρια ανήκει πλέον στην μικρή ομάδα γυναικών άνω των 60 ετών που έχουν γίνει κεντρικά πρόσωπα στις καμπάνιες μεγάλων οίκων, όπως η 80χρονη Joan Didion για την Celine και η 71χρονη Joni Mitchell για τον Yves Saint Laurent.

Η 69χρονη σταρ πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά σε διαφημιστική καμπάνια, παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το μόντελινγκ. Ο Marc Jacobs ανακοίνωσε την συνεργασία μέσω της σελίδας του στα social media, δημοσιεύοντας την πρώτη φωτογραφία της καμπάνιας με την Cher να ποζάρει με ένα μαύρο φόρεμα, δερμάτινα γάντια και σακάκι του σχεδιαστή και nude μακιγιάζ με smokey πινελιές στα μάτια.

Η Cher στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Marc Jacobs-1

«Η εκπληκτική και όμορφη Cher» έγραψε ο Marc Jacobs στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε στα social media. «Φωτογραφήθηκε από τον David Sims για την καμπάνια Φθνίπωρο/Χειμώνας 2015-16. Αυτό είναι μόνο η αρχή» σχολίασε ο σχεδιαστής αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρωταγωνιστήσουν και άλλες διάσημες γυναίκες  στην καμπάνια του.

Η Cher στη νέα διαφημιστική καμπάνια του Marc Jacobs-2

Ο Marc Jacobs είχε συνοδεύσει την Cher στο φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη, η οποία φορούσε ένα εκπληκτικό φόρεμα του σχεδιαστή διακοσμημένο με τις αγαπημένες της πούλιες. Η τραγουδίστρια, εξάλλου, είναι γνωστό ότι είναι λάτρης της μόδας, των glam κοστουμιών και των εκκεντρικών συνόλων. Στις συναυλίες της αλλάζει μέχρι και 13 κοστούμια, όπως έχει πει ο συνεργάτης της Bob Mackie, γνωστός ως σουλτάνος της πούλιας στον κόσμο της μόδας, που σχεδιάζει όλα τα υπέροχα κοστούμια που φοράει η διάσημη σταρ. «Είναι χαμαιλέοντας, αλλά ποτέ δεν την χάνεις» είχε πει στο Vanity Fair ο Mackie εξηγώντας ότι «μπορείς να βάλεις μια ξανθιά περούκα στο κεφάλι της και πάλι να βλέπεις την Cher. Για 40 χρόνια όλοι πίστευαν ότι είναι περίεργη και ιδιαίτερη αλλά εγώ έβλεπα ένα όμορφο κορίτσι με το οποίο μπορούσα να δουλέψω».

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που η Cher συνεργάζεται με τον Jacobs, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με το μόντελινγκ. Μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της με τον Sonny Bono, το 1972, η τραγουδίστρια δεν μπορούσε να δουλέψει ως τραγουδίστρια για ένα διάστημα λόγω νομικών διαφορών με τον πρώην σύζυγό της κι έτσι πόζαρε για μεγάλους φωτογράφους μόδας, όπως ο Richard Avedon, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. «Έκανα μόντελινγκ γιατί ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω» είχε πει η Cher για τις φωτογραφήσεις που έγραψαν ιστορία στην αμερικάνικη pop κουλτούρα, τονίζοντας βέβαια ότι «οι φίλοι μου ήταν ο Jack Nicholson, ο Warren Beatty, η Anjelica και η Goldie, όλοι αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες που βρίσκονταν στην καλύτερη επαγγελματική περίοδο της ζωής τους αλλά εγώ δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα». Πλέον, 40 χρόνια μετά, η Cher όχι μόνο έχει καταφέρει να παραμείνει μία από τις πιο δημοφιλείς performers στον κόσμο, αλλά η αισθητική της και ο ενδιαφέρον χαρακτήρας της την έχουν αναδείξει σε ένα πρότυπο ομορφιάς αλλά και στιλ, ιδανική για να γίνει κεντρικό πρόσωπο στη διαφημιστική καμπάνια του εξίσου ανατρεπτικού Marc Jacobs, του σχεδιαστή που συνδύασε την street αισθητική με την υψηλή ραπτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή