H νέα κολεξιόν του Jean-Charles de Castelbajac

H νέα κολεξιόν του Jean-Charles de Castelbajac

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Jean-Charles de Castelbajac κέρδισε το ενδιαφέρον της νέας γενιάς της μόδας όταν έντυσε την Lady Gaga το 2009 στο κόκκινο χαλί των βραβείων VMA με το διάσημο Kermit φόρεμα, όμως η φήμη του είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Είναι ο σχεδιαστής που είχε ντύσει την Farrah Fawcett όταν μεσουρανούσε στην βιομηχανία του θεάματος αλλά και την Madonna με ένα παλτό διακοσμημένο με αρκουδάκια. Η νέα του συνεργασία με το γαλλικό brand Petit Bateau περιλαμβάνει μια συλλογή ρούχων για γυναίκες, άντρες και παιδιά που είναι επηρεασμένη από ρούχα που είχε σχεδιάσει για την δημοφιλή σειρά των 70s ‘Charlie’s Angels’ αλλά και τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην 40χρονη καριέρα του.

 

H νέα κολεξιόν του Jean-Charles de Castelbajac-1

Ο σχεδιαστής ανέβασε στο Twitter του, τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής για το Petit Bateau

 

«Η ιδέα που είχα ήταν να δημιουργήσω ξανά κλασικά ρούχα με ένα τρόπο που θα είναι πέρα από τα όρια της μόδας» εξήγησε ο σχεδιαστής, σύμφωνα με το Style.com,  στο preview show που πραγματοποιήθηκε στο ναυτικό μουσείο του Παρισιού. «To Petit Bateau είναι μια ιστορική γαλλική μάρκα, για αυτό ήθελα να δημιουργήσω αληθινά και πρακτικά κομμάτια που διατηρούν τη φόρμα τους αλλά έχουν λίγη ποίηση, λίγο φως και λίγη γαλλική ξεγνοιασιά», είπε ο Jean-Charles που χρησιμοποίησε τη ζωγραφιά ενός ναύτη και της κοπέλας του (όπως στη διάσημη μπλούζα που είχε φορέσει η Fawcett στα 70s) στη νέα του κολεξιόν αλλά και λεπτομέρειες από μια παιδική φόρμα στις νέες του γυναικείες μπλούζες με ρίγες. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ένα μπλε φόρεμα με λευκές ρίγες με κλασική ραφή και κόκκινες επωμίδες ‘δανεισμένες’ από την αγγλική αεροπορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια αναφορά στην αγάπη του σχεδιαστή για τις military λεπτομέρειες.

 

H νέα κολεξιόν του Jean-Charles de Castelbajac-2

Backstage από την παρουσίαση της νέας κολεξιόν

 

«Στην οικογένειά μου εδώ και 10 αιώνες γεννιόμαστε με στρατιωτικά κράνη» είπε ο De Castelbajac που πρόσφατα γιόρτασε την 1.000 επέτειο της οικογένειάς του. Ο ίδιος επηρεασμένος από την θεία του αλλά και την μητέρα του που σπούδασε τέχνες, δεν ακολούθησε στρατιωτική καριέρα αλλά έκανε το μολύβι του ‘όπλο’, όπως εξήγησε, τονίζοντας βέβαια ότι πριν γίνει σχεδιαστής «ήθελα να μπω στο ναυτικό». Ο Jean-Charles λατρεύει τη θάλασσα και αυτό είναι εμφανές τόσο στα ρούχα του όσο και στους πίνακες που ζωγραφίζει. Όπως είπε στην παρουσίαση της συνεργασίας του με το γαλλικό brand «στους πίνακές μου χρησιμοποιώ μεταφορές για τα πλοία που μεταφέρουν φορτία. Σε κάθε φορτίο υπάρχει και ένα συναίσθημα. Αυτό ανακεφαλαιώνει όσα συμβαίνουν στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας».  

 

H νέα κολεξιόν του Jean-Charles de Castelbajac-3

Jean-Charles de Castelbajac Άνοιξη 2015

 

Η κολεξιόν περιλαμβάνει εννιά σχέδια για ενήλικες και τρία για παιδιά και θα είναι διαθέσιμη στο κατάστημα Petit Bateau στο Παρίσι αλλά και διαδικτυακά από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του brand, Stéphane Wargnier, «δεν μου άρεσε ποτέ ο όρος ‘νέος σχεδιαστής’ παρόλο που ο κόσμος της μόδας τον λατρεύει. Για μένα υπάρχει μόνο ένας νέος σχεδιαστής στη μόδα και αυτός θα είναι για πάντα ο Jean-Charles de Castelbajac». Τα πολύχρωμα, έντονα χρώματα αλλά και οι pop art εικόνες, εξάλλου, που χρησιμοποιεί στις κολεξιόν του το αποδεικνύουν περίτρανα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή