3 λόγοι που εξηγούν γιατί πεινάτε συνέχεια

3 λόγοι που εξηγούν γιατί πεινάτε συνέχεια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η λαιμαργία έχει γίνει τρόπος ζωής και κάθε μισή ή μία ώρα νιώθετε ότι κάτι πρέπει να φάτε, τότε καλό είναι να αναζητήσετε τους λόγους που εξηγούν γιατί δεν μπορείτε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Πέρα από ιατρικούς λόγους, τις ορμόνες, τον υπερθυρεοειδισμό ή τις υπογλυκαιμίες, η συγγραφέας του βιβλίου ‘The Hunger Fix’, Pamela Peeke, δίνει 3 ακόμα λόγους γιατί κάποιες γυναίκες πεινάνε συνέχεια:

 1.Έχετε γρήγορο μεταβολισμό: Κάποιοι άνθρωποι έχουν γρήγορο μεταβολισμό, άρα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι ίσως καίτε από 100 έως 400 θερμίδες περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα, γεγονός που εξηγεί γιατί συνήθως θέλετε και δεύτερη μερίδα βραδινού.

2.Τρώτε επεξεργασμένες τροφές: Οι επεξεργασμένες τροφές, τα συσκευασμένα μπισκότα, το λευκό ψωμί ακόμα και έτοιμες σάλτσες μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ‘International Journal of Obesity’εξαιτίας της ζάχαρης που περιέχουν.

3. Μπερδεύετε την πείνα με την όρεξη. Η πείνα είναι μια ανάγκη του οργανισμού μας που μεταφράζεται με συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, το τρέμουλο και ενοχλήσεις στο στομάχι. Η όρεξη είναι ψυχολογική ανάγκη που δημιουργείται όταν επιθυμούμε ένα συγκεκριμένο φαγητό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή