Οι τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Οι τροφές που καταπολεμούν το άγχος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές έχετε ακούσει από κάποιον γιατρό ότι πρέπει να μην αγχώνεστε; Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουμε ότι το άγχος μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στον οργανισμό μας, όμως λίγοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να απαλλαχθούν από το στρες.

Εάν έχετε προσπαθήσει να ασχοληθείτε με ένα χόμπι που σας χαλαρώνει, να παραμένετε ψύχραιμη στις καθημερινές δυσκολίες ή να απολαμβάνετε εποικοδομητικό χρόνο με τον εαυτό σας, αλλά εντούτοις δεν έχετε καταφέρει να απαλλαχθείτε από το καθημερινό άγχος, ίσως μια νέα έρευνα σας δώσει τη λύση.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ‘Psychiatry Research’, η σωστή διατροφή μπορεί να μας απαλλάξει από το άγχος. Συγκεκριμένα, το τουρσί, οι πίκλες και οι τροφές που έχουν προβιοτικά μπορούν να μας ηρεμήσουν και να διώξουν το άγχος. «Είναι πολύ πιθανό τα προβιοτικά στις πίκλες να αλλάζουν το περιβάλλον του εντέρου επηρεάζοντας και το άγχος που αισθανόμαστε» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, ο καθηγητής Matthew Hilimire που μελέτησε 700 μαθητές αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που γυμνάζονται.

Εκτός από το τουρσί, οι ερευνητές προτείνουν επίσης το κιμτσί της κορεάτικης κουζίνας, μια λαχανοσαλάτα με ποικιλία λαχανικών τουρσί, αλλά και το γερμανικό πιάτο sauerkraut, ένα συνοδευτικό στα κρεατικά που περιέχει ξινολάχανο. Παρόλο που οι επικεφαλής δεν είναι ακόμα σίγουροι για ποιο λόγο η διατροφή επηρεάζει τα επίπεδα του άγχους, προτείνουν να συμπεριλάβουμε το τουρσί στην καθημερινή διατροφή μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή