6 τροφές που μας φουσκώνουν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν μια flat κοιλιά, ειδικά το καλοκαίρι που οι εμφανίσεις με το μαγιό, με crop tops και στενά ρούχα αφήνουν την κοιλιά περισσότερο εκτεθειμένη στα βλέμματα των άλλων. Ποια είναι η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να μην φουσκώνουμε μετά το φαγητό και να μην έχουμε ενοχλήσεις από το πρήξιμο; Ανακαλύψτε 6 τροφές που πρέπει να μην τρώτε συχνά αν έχετε πρόβλημα πρηξίματος στην περιοχή της κοιλιάς:

Λαχανικά που περιέχουν ραφινόζη: Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν ραφινόζη που προκαλεί φούσκωμα αφού είναι δύσκολο να χωνευτεί, ειδικά όταν τα λαχανικά είναι ωμά.

Φρουκτόζη: Τα φρούτα, οι χυμοί και η κομπόστα περιέχουν φρουκτόζη που επίσης προκαλεί πρήξιμο στην κοιλιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε τα φρούτα από την καθημερινή σας διατροφή, απλά να προσέχετε κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Φασόλια: Τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια περιέχουν γαλακτόζη που χωνεύεται δύσκολα από τον οργανισμό μας.

Σοκολάτα: Οι σοκολάτες γάλακτος που περιέχουν σιρόπι φρουκτόζης και λακτόζη μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, για αυτό προτιμήστε μαύρη σοκολάτα.

Γιαούρτι: Τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί περιέχουν την δύσπεπτη λακτόζη και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα σε ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στο συστατικό αυτό.

Σκόρδο: Το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το πράσο προκαλούν πρήξιμο στην κοιλιά για αυτό πρέπει να προσέχετε την ποσότητα κάθε φορά που τα προσθέτετε στη σαλάτα ή στο φαγητό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή