Το αντίο της Donna Karan στην DKI

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και ένα χρόνο αλλά πλέον επιβεβαιώθηκαν: Η Donna Karan αποφάσισε να αφήσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του label DKI (Donna Karan International) που ίδρυσε πριν 30 χρόνια και είχε αγοραστεί από την γαλλική LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) το 2001. Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η διάσημη σχεδιάστρια θα παραμείνει ως σύμβουλος στο label αλλά και στo brand DKNY, ενώ η ίδια θα αφιερωθεί περισσότερο στο κατάστημα και τον φιλανθρωπικό οργανισμό για την ευαισθητοποίηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του κόσμου αλλά και την έμπνευση μιας αλλαγής ‘Urban Zen’.

«Η LVMH κι εγώ πήραμε αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη» είπε η Karan στη δήλωση που έκανε για την αποχώρησή της από το label. «Έχω φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή μου όπου έχω ανάγκη να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στις υποχρεώσεις μου για το Urban Zen και να εστιάσω στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την διατήρηση των διαφορετικών κουλτούρων. Σκεφτόμουν εδώ και χρόνια την κατάλληλη στιγμή για να το κάνω και πλέον αισθάνομαι σιγουριά ότι η DKI έχει ένα λαμπρό μέλλον και μια δυνατή ομάδα ανθρώπων».

Η εταιρεία με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι δεν ψάχνουν αυτή τη στιγμή για τον αντικαταστάτη της Karan και πως δεν θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας για την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.  «Από το 2001, η LVMH και η Donna Karan έχουν συνεργαστεί για να εξελίξουν το Donna Karan International σε μια παγκόσμια επιχείρηση» δήλωσε ο πρόεδρος του LVMH, Pierre-Yves Roussel τονίζοντας ότι «ήταν ένα προνόμιο για όλους μας να συνεργαστούμε με την Donna και είμαστε ευτυχείς που συμφώνησε να παραμείνει ως σύμβουλος. Είμαστε δεσμευμένοι να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα και την αξία που η Donna έχει προασπίσει εδώ και 30 χρόνια».

Το αντίο της Donna Karan στην DKI-1

Η Donna Karan στην τελευταία της επίδειξη για την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 στη Νέα Υόρκη

Η Donna Karan πέρυσι γιόρτασε την 30η επέτειο του label που ενέπνευσε πολλούς νέους σχεδιαστές αλλά και τις γυναίκες παγκοσμίως να αγκαλιάσουν το ‘Seven Easy Pieces’ την ανατρεπτική  κολεξιόν της με mix & max ζέρσεϊ κομματιών που πρότεινε ένα πρακτικό και θηλυκό σύστημα ντυσίματος σε εργαζόμενες γυναίκες που εκείνη την εποχή  επέλεγαν αρρενωπά κοστούμια με βάτες. Η σχεδιάστρια μετά την ίδρυση του DKI, λάνσαρε το DKNY, το 1988, και με μούσες της τις διάσημες γυναίκες της εποχής, όπως η Demi Moore, κατάφερε να ξεχωρίσει στην βιομηχανία της μόδας και να τοποθετήσει  το όνομά της δίπλα στους πιο καταξιωμένους fashion designers,  όπως ο Calvin Klein και ο Ralph Lauren.

«Το label Donna Karan είναι μέρος του εαυτού μου, του παρελθόντος μου, του παρόντος μου και το μέλλοντός μου» δήλωσε η Karan στην ανακοίνωσή της εξηγώντας ότι «ήταν μεγάλη τιμή για μένα να μιλήσω ως γυναίκα προς γυναίκα για το ‘Seven Easy Pieces’  που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τα βαθιά συναισθήματα μου για τους πολλούς συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια που βοήθησαν το label να επεκταθεί πέρα και από τα πιο τρελά μου όνειρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή