Θηλυκή ένταση

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι συστάσεις είναι ίσως περιττές στην περίπτωση της Σόφης Δελούδη, μιας προσωπικότητας γνωστής στο χώρο του design, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πριν από έναν περίπου χρόνο, μας ξανασυστήθηκε σε ρόλο σχεδιάστριας μόδας, υλοποιώντας ένα όνειρο ζωής, όπως έχει παραδεχτεί και η ίδια. «Η μόδα αποτελούσε ανέκαθεν πάθος για εμένα. Οι σπουδές μου εξάλλου στο Istituto Marangoni του Μιλάνου ήταν πάνω στο σχέδιο μόδας, και μάλιστα με πτυχιακή εργασία στο σχεδιασμό μαγιό. Έτσι, όταν η ενασχόλησή μου με το χώρο του design έκανε τον κύκλο της, ήξερα πως είχε έρθει η ώρα να ασχοληθώ πια με ένα όνειρο που είχα πάντα». Η πρώτη της συλλογή για το Sophie Deloudi Swimwear χαρακτηριζόταν από τις αθλητικές λεπτομέρειες, τη θηλυκότητα και φυσικά το εκλεπτυσμένο design, στοιχεία που συμπεριέλαβε και στις νέες της δημιουργίες για αυτήν τη σεζόν. «Η φετινή συλλογή είναι εξαιρετικά θηλυκή, με ένταση και δυνατές γραμμές. Τα μαγιό αναδεικνύουν τις φυσικές καμπύλες του γυναικείου κορμιού, με ψηλόμεσα bottoms, σουτιέν που τονίζουν το στήθος, ολόσωμα μαγιό με ιδιαίτερα κοψίματα αλλά και αθλητικά στοιχεία στα δεσίματα», εξηγεί. Η σχεδιάστρια επέλεξε να λανσάρει τα νέα της κομμάτια μέσα από μια ατμοσφαιρική καμπάνια φωτογραφημένη από τον Κώστα Αυγούλη, που έδινε έμφαση στα εμπριμέ σχέδια, τις γήινες αποχρώσεις αλλά και τα φολκλόρ και γεωμετρικά μοτίβα. «Όλα ξεκινούν από τη στιγμή της επιλογής των υφασμάτων, των prints, των χρωμάτων και των αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσω. Αυτό είναι και το κομμάτι που απολαμβάνω περισσότερο όταν δημιουργώ μια συλλογή. Η επιλογή δεν γίνεται με κάποιο συγκεκριμένο κριτήριο, παρά μόνο με βάση την αισθητική μου».

Θηλυκή ένταση-1

Sophie Deloudi Swimwear

Αντιμετωπίζοντας συγκρατημένα την επιτυχία του νέου της εγχειρήματος, η Σόφη Δελούδη εμμένει στους αρχικούς της στόχους, τη συνεχή προσπάθεια για δημιουργία ενός προϊόντος που πρωτίστως ικανοποιεί τα αισθητικά κριτήρια της ίδιας. «Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μπορώ να πω ότι έχω πετύχει το οτιδήποτε», παραδέχεται. «Η θετική ανταπόκριση μέχρι στιγμής προφανώς με ευχαριστεί πολύ, αλλά το όνειρό μου και ο στόχος μου για βελτίωση δεν σταματούν ποτέ».

Θηλυκή ένταση-2

Το προσωπικό στυλ και η άποψή της για τη μόδα επηρεάζουν προφανώς την οπτική της ως δημιουργού. «Θα ήταν αδύνατον να μένω ανεπηρέαστη από το προσωπικό μου γούστο. Εξάλλου, τα μαγιό φέρουν το όνομά μου, που σημαίνει ότι κάνω κάτι που με εκφράζει απόλυτα. Όσο για τον τύπο γυναίκας στον οποίο απευθύνομαι, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο στο μυαλό μου. Οι δημιουργίες μου εκφράζουν τη δική μου οπτική και απευθύνομαι στις γυναίκες που τους αρέσει αυτό που κάνω». Καθώς βρίσκεται σε μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής της και οι απαιτήσεις της δουλειάς της έχουν αλλάξει ριζικά, οι δικοί της άνθρωποι δεν θα μπορούσαν παρά να στηρίζουν τις επιλογές της. «Φυσικά και αντιμετωπίζουν αυτήν την αλλαγή θετικά. Η γνώμη των ανθρώπων που έχω γύρω μου και αγαπώ βεβαίως και με αφορά, αλλά η τελική απόφαση για ό,τι και αν κάνω είναι δική μου. Η εργασιακή μου καθημερινότητα δεν είναι όπως όταν είχα ένα μαγαζί όπου έπρεπε να πηγαίνω κάθε μέρα, ενώ πια έχω τη συνολική ευθύνη ενός προϊόντος, το οποίο μάλιστα παράγω η ίδια και δεν το αγοράζω έτοιμο. Συνεπώς είναι πιο απαιτητική, αλλά σαφώς πιο δημιουργική». Και καταλήγει: «Δεν αναπολώ κάτι ιδιαιτέρως. Η αγάπη μου και το πάθος μου γι’ αυτό που κάνω τώρα είναι τόσο μεγάλα, που δεν συγκρίνονται με τίποτα προηγούμενο. Όπως ανέφερα και πριν, αυτό που επιθυμώ είναι να δημιουργήσω κάτι που θα αγαπήσουν οι γυναίκες και θα τις κάνει να νιώθουν όμορφα φορώντας το».

PHOTOS: ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή