Τα κορίτσια του Galvan

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μόλις ενάμισι χρόνο παρουσίας στο χώρο της μόδας, το label ‘Galvan’ έχει καταφέρει να κερδίσει τον θαυμασμό πολλών celebrities που επιλέγουν τα βραδινά φορέματα του για τις δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και να επεκταθεί πέρα από τα όρια της βρετανικής πρωτεύουσας με περισσότερα από 40 καταστήματα παγκοσμίως. Οι τέσσερις δυναμικές γυναίκες που κρύβονται πίσω από την ίδρυση του label εμπνεύστηκαν από την λέξη ‘galvanize’ (ηλεκτρίζω) για να δημιουργήσουν –τις μέχρι στιγμής τρεις- κολεξιόν με μια μοναδική και ανδρόγυνη αισθητική.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Sola Harrison, η CEO Katherine Holmgren, η design director Christin Haas και η διευθύντρια πωλήσεων Carolyn Hodler μίλησαν στην βρετανική Vogue για την αγάπη τους για την μόδα, για το κενό που υπήρχε στην αγορά για μια νέα πρόταση στα βραδινά φορέματα και τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον. Η Harrison που δουλεύει στη βιομηχανία της μόδας ως μοντέλο από την ηλικία των 12 ετών ξέρει ότι η μόδα είναι στο DNA της. Η καλή συνεργασία που έχει με τις τρεις συναδέλφους της, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός που μοιράζονται, είναι μέρος της επιτυχίας τους: «Το μυστικό είναι να υπάρχουν ξεκάθαροι και ξεχωριστοί ρόλοι, διαφορετικά παίρνεις το ρίσκο να έχεις πολλούς μάγειρες στην κουζίνα» εξηγεί η Carolyn και τονίζει ότι «η Anna και η Sola επιβλέπουν την διαδικασία σχεδιασμού των κολεξιόν ενώ η Katherine κι εγώ διαχειριζόμαστε το επιχειρηματικό κομμάτι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συζητάμε διαρκώς και ότι δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις».

Τα κορίτσια του Galvan-1

Anna-Christin Haas, Carolyn Hodler, Sola Harrison και Katherine Holmgren. Instagram @galvanlondon

«Πιστεύουμε ότι η μόδα πρέπει να είναι προσιτή. Με τα βραδινά φορέματα είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις κομμάτια που να είναι υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα να μην είναι υπερβολικά ακριβά. Λανσάραμε το Galvan για να καλύψουμε αυτό το κενό στην αγορά» λέει η Anna-Christin εξηγώντας ότι «παρόλο που οι τιμές μας σίγουρα δεν είναι πολύ χαμηλές, είναι σημαντικά πιο χαμηλές από τα περισσότερα βραδινά φορέματα υψηλής ραπτικής. Η περισσότερη ενέργειά μας διοχετεύεται στην προσπάθεια να διατηρήσουμε τις τιμές μας χωρίς να θυσιάσουμε τα πολυτελή υφάσματα και την παραγωγή που γίνεται στο Λονδίνο». Τα κορίτσια του Galvan δεν προτίμησαν το Λονδίνο ως βάση τους μόνο για το κόστος παραγωγής αλλά κυρίως γιατί ως πόλη προσφέρει μια ιδιαίτερη ενέργεια και οπτική όσον αφορά στη μόδα.

«Έχουμε τη βάση μας στο Λονδίνο αλλά καμία από εμάς δεν είναι βρετανίδα» λέει η Sola που κατάγεται από την Ισλανδία για τις συνεργάτιδές της που κατάγονται από την Αμερική, την Γερμανία και την Ελβετία. «Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι πιο προσιτό. Η βρετανική Vogue παρουσιάζει κομμάτια που είναι πιο οικονομικά ανεκτά, σε σύγκριση με τις αμερικάνικες εκδόσεις όπου τα πράγματα είναι κάπως απλησίαστα». Οι τρεις κολεξιόν που έχουν παρουσιάσει με ρούχα που συνδυάζουν μοντέρνα υφάσματα με πειραματικές τεχνικές σχεδιασμού, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις για τα στιλ τους.

Τα κορίτσια του Galvan-2

Η Sienna Miller είναι μία από τις σταρ που έχουν εμφανιστεί με Galvan στο κόκκινο χαλί. Η Rihanna, η Jennifer Lawrence, η Elizabeth Olsen και η Gwyneth Paltrow έχουν επίσης λατρέψει τα ρούχα του brand.

«Ήμασταν πολύ τυχερές» εξηγεί η Katherine για τη σχέση του label με τις celebrities τονίζοντας ότι «πολλές διάσημες γυναίκες ήθελαν να φορέσουν τα ρούχα μας και αναπτύξουμε μια σχέση μαζί τους. Βέβαια, κάποιες φορές φοράνε κομμάτια από τις κολεξιόν μας χωρίς καν να το γνωρίζουμε και το ανακαλύπτουμε αργότερα στα έντυπα, κάτι που μας χαροποιεί πολύ». Όπως παραδέχεται, εξάλλου, και η Sola «προφανώς οι διάσημοι είναι πολύ σημαντικοί στην σημερινή κοινωνία. Εντούτοις, είναι κρίσιμο για εμάς να δουλεύουμε με τους ‘σωστούς’ διάσημους, δηλαδή δυναμικές, έξυπνες και μοντέρνες γυναίκες που ταιριάζουν με το brand. Ειδικά στο ξεκίνημα μια εταιρείας αυτό σε βοηθά να εγκαθιδρύσεις και να προβάλλεις τον χαρακτήρα του label».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή