On my coffee table: Εύα Νάθενα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ενδυματολόγος και σκηνογράφος ξεφυλλίζει μαζί μας τα βιβλία που τη συγκίνησαν και τη δίδαξαν.

On my coffee table: Εύα Νάθενα-1

ABSOLUTE WILSON: THE BIOGRAPHY, Prestel – 2006 Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, πολυδιάστατος και πολυσχιδής. Είναι, τολμώ να πω, δάσκαλός μου ερήμην του.

On my coffee table: Εύα Νάθενα-2

50 JAHRE SCHAUBÜHNE, Theater der Zeit – 2012 Ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Ευρώπης, με μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Peter Stein, σφράγισε τα 50 χρόνια του με την έκδοση αυτού του τόμου. O Thomas Ostermeier εξακολουθεί να το κρατά στην πρώτη γραμμή.

On my coffee table: Εύα Νάθενα-3

DAMIANI, DE NOBILI,  TOSI, Skira- 2004 Ο τόμος αυτός ένωσε τρεις σπουδαίους σκηνογράφους και ενδυματολόγους. Πιστεύω πως όταν πρόκειται για τέτοιο ταλέντο, ένας καλλιτέχνης σπάει τον τίτλο και την ειδικότητά του και θεωρείται απλώς μεγάλος καλλιτέχνης.

On my coffee table: Εύα Νάθενα-4

RALPH KOLTAI: DESIGNER FOR THE STAGE, Nick Hern Books – 2003 Αγόρασα αυτό το βιβλίο στη Νέα Υόρκη. Σκηνικά φτιαγμένα τις δεκαετίες ’70 – ’80 αποδεικνύουν πόσο μπροστά από την εποχή του μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης.

On my coffee table: Εύα Νάθενα-5

ΤΟ ΈΝΔΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ε.Λ.Ι.Α. – 1999 Όλα τα βιβλία του Διονύση, δάσκαλου αγαπημένου, με συγκινούν και αποδεικνύουν πως κάτι σπουδαίο γίνεται οικείο και με απόσταση δέους μαζί.

On my coffee table: Εύα Νάθενα-6

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ 1910-1989, Μουσείο Μπενάκη – 2009 Ο Τσαρούχης ήταν η ανακάλυψη της εφηβείας μου. Αγαπώ αυτά που ζωγράφισε εξίσου με αυτά που είπε. Σαν μια ιδιαίτερη συγγένεια, ο δάσκαλος του δασκάλου μου επηρέασε τη νιότη μου βαθιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή