Οι 5 κανόνες της υγιεινής διατροφής

Οι 5 κανόνες της υγιεινής διατροφής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή και γυμναστική, ειδικά αν θέλουμε να χάσουμε κιλά. Οι αυστηρές δίαιτες που απαγορεύουν τα αγαπημένα μας φαγητά και περιλαμβάνουν λίγες θερμίδες, συνήθως δεν κάνουν καλό στην υγεία μας και στην ψυχολογία μας, ενώ όχι μόνο δεν μας βοηθούν να χάσουμε το περιττό βάρος αλλά δεν διαρκούν. Για αυτό καλό είναι να ακολουθούμε διατροφικές συνήθειες που είναι υγιεινές και ταιριάζουν στον τρόπο που ζούμε. Πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό; Η ειδική σε θέματα fitness του αμερικάνικου PopSugar μας παρουσιάζει τους 5 κανόνες για να ακολουθούμε πάντα μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να αισθανόμαστε ότι κάνουμε διαρκώς δίαιτα:

1.Μην αποκλείετε τροφές από το διαιτολόγιό σας: Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν μια δίαιτα μας απαγορεύει κάποια συγκεκριμένη τροφή μας δημιουργεί ταυτόχρονα μια έντονη επιθυμία για να την καταναλώσουμε. Μην κάνετε, λοιπόν, θυσίες για να αδυνατίσετε, απλά να τρώτε τα πάντα με μέτρο.

2.Γεμίστε το ψυγείο με υγιεινές τροφές: Αν αρχίσετε να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές στο σουπερμάρκετ, ώστε να γεμίσετε το ψυγείο σας με φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, τότε κάθε φορά που πεινάτε, θα επιλέγετε κάτι υγιεινό.

3. Επιλέξτε τροφές ολικής άλεσης: Πείτε ‘όχι’ στα λευκά και προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης που σας χορταίνουν περισσότερο και βοηθούν στη πέψη και στην απώλεια του περιττού βάρους.

4.Υγιεινά σνακ: Φροντίστε ώστε τα σνακ σας ενδιάμεσα από τα γεύματα να περιέχουν τρία συστατικά: Πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες.

5. Υδατάνθρακες στο πρωινό: Οι δίαιτες που αποκλείουν τους υδατάνθρακες δεν είναι αποτελεσματικές, για αυτό προτιμήστε να τους καταναλώνετε το πρωί ώστε να τους κάψετε μέσα στην ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή