Κοινωνικότητα: Πως θα δημιουργήσετε δυνατές φιλίες

Κοινωνικότητα: Πως θα δημιουργήσετε δυνατές φιλίες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κοινωνικοί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι είναι εσωστρεφείς ή ντροπαλοί δεν μπορούν να δημιουργήσουν δυνατές φιλίες και να έχουν μια υγιή κοινωνικότητα χωρίς να καταπιέζονται. Πως μπορεί κανείς να τονώσει την αυτοπεποίθησή του και να απολαμβάνει μια φυσιολογική κοινωνική ζωή;

1.Εστιάστε στους άλλους και όχι στον εαυτό σας: Το ενδιαφέρον που δείχνετε στους άλλους είναι το κλειδί για να είστε πιο φιλικοί και να μπορέσετε να δημιουργήσετε στενές φιλίες. Οι ιστορίες, οι εμπειρίες, τα συναισθήματα και οι σκέψεις που μοιραζόμαστε με κάποιον μας συνδέει μαζί του και θέτουν τις βάσεις για μια ουσιαστική φιλία.

2.Να είστε ειλικρινείς: Μην επιδιώκετε φιλίες εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποκρίνεστε. Το ενδιαφέρον για τους άλλους πρέπει να είναι ειλικρινές, αν θέλετε να κάνετε καινούριους φίλους.

3.Επικοινωνία: Προσπαθήστε να ακούτε πραγματικά όσα σας λένε οι άλλοι και να παρατηρήσετε τον τρόπο που συμπεριφέρονται ώστε να μπορείτε να τους γνωρίσετε καλύτερα και να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά τους.

4. Οικειότητα: Η οικειότητα διαχωρίζει τους φίλους μας από τους γνωστούς μας, τους ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να συναναστρεφόμαστε καθημερινά αλλά δεν έχουμε κάποια ουσιαστική σχέση. Μην διστάσετε να εκφράσετε τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τις φοβίες σας και τις επιθυμίες στους ανθρώπους που θεωρείτε καλούς φίλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή