Mother Figure

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκδήλωση αποφοίτησης των σπουδαστών του Fashion Workshop, που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών σε συνεργασία με το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, τίποτα στην εμφάνιση της Βίκυς Καγιά δεν πρόδιδε ότι μόλις πριν από είκοσι μέρες είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Ντυμένη με ένα έξυπνα «αποκαλυπτικό» σύνολο του Στέλιου Κουδουνάρη και παπούτσια Jimmy Choo, τράβηξε όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον των φωτογράφων, ωστόσο δεν το μονοπώλησε. «Κανείς δεν θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση από τους σπουδαστές μας και την ώριμη δουλειά που παρουσίασαν», λέει κατηγορηματικά. «Δεν σου κρύβω ότι από το πρωί είχα δάκρυα στα μάτια. Είναι σαν παιδιά μου! Ενώ έβλεπα τις δημιουργίες τους, που πραγματικά ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου, φανταζόμουν τις καριέρες τους, αφού οι περισσότεροι έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται – και στο Fashion Workshop δίνουμε μεγάλη σημασία στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Κι έτσι όπως η αποφοίτηση σχεδόν συνέπεσε με τη γέννηση της κόρης μου, ήμουν διπλά συγκινημένη. Από τη μια τα φυντάνια μου, από την άλλη το κοριτσάκι μου, ήταν μια μέρα πολύ φορτισμένη συναισθηματικά». Ο ερχομός του μωρού την έχει γεμίσει πρωτόγνωρες εμπειρίες: «Είναι πραγματικά μεγάλη ευθύνη να βλέπεις ένα πλάσμα το οποίο εξαρτάται από σένα και τρώει από σένα –γιατί θηλάζω κιόλας, μαγική εμπειρία!– και διαπαιδαγωγείται από σένα. Υπάρχουν στιγμές που μου φαίνεται απίστευτο. Νιώθω έντονη την ανάγκη να διαβάσω και να ασχοληθώ ουσιαστικά, για να μη γράψουν πάνω της λάθη και τραύματα. Και κάθε μέρα ως μαθητευόμενη μαμά ακούω αυτό που θέλει η Μπιάνκα, την εμπιστεύομαι και την αφήνω να με πηγαίνει όπου χρειάζεται».

Mother Figure-1

ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ ΣΤΑΡΑΤΖΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ

ΓΟΒΕΣ SAINT LAURENT, ΚΑΛΟΓΗΡΥΥ. ΚΟΛΙΕ CLIC JEWELS.

Mother Figure-2

ΤΑ LOOK ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ  ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ PRESTIGE TELIS KIKERIS, ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ L’ORÉAL PROFESSIONNEL.

Mother Figure-3
Mother Figure-4

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΟΛΙΟΣ, CECIL ΙΓΓΛΕΣΗ

Mother Figure-5

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ: GIANVITO ROSSI, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ. Η ΕΣΤΕΡ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΒΕΣ GIANVITO ROSSI, ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ. ΚΟΛΙΕ CLIC JEWELS.

Η προσαρμοστικότητα είναι ένα προτέρημα που ανέκαθεν την έχει βοηθήσει στη ζωή της: «Δουλεύω από μικρό παιδί και, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, όλα τα καλά δεν ήρθαν από μόνα τους. Ήμουν μεν τυχερή, γιατί ξεκίνησα τη χρυσή εποχή της μόδας κι έγινα γρήγορα γνωστή, αλλά υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Πηγαίνοντας στο εξωτερικό στα 18 μου, έπρεπε να παλέψω σκληρά. Για να κάνεις καριέρα χρειάζεται υπομονή και γερά νεύρα. Να συνειδητοποιείς ότι η απόρριψη δεν είναι κάτι προσωπικό και να επιμένεις». Από την εμπειρία της πηγάζουν οι συμβουλές που δίνει στους σπουδαστές της σχολής της: «Να έχουν μεγάλα όνειρα, να θέτουν σωστούς στόχους και να δουλεύουν σκληρά. Να μην απογοητεύονται από τις ατυχίες ή τις αποτυχίες και να μην εγκαταλείπουν. Να σκέφτονται μακριά, κι ό,τι οραματίζονται μπορεί να γίνει». Η ίδια το απέδειξε άλλωστε με την ίδρυση του Fashion Workshop, υλοποιώντας μια φιλόδοξη ιδέα μεσούσης της κρίσης. «Τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται μπαίνουμε στον 5ο χρόνο και θεωρώ ότι έχουμε κάνει άλματα. Μιλάμε πλέον για ένα design school με τμήματα Fashion Design, Creation & Styling και Advanced Fashion Management. Σε συνεργασία με τη Mod’Art International και το Istituto Europeo di Design (IED), δύο από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο χώρο της μόδας παγκοσμίως, προσφέρουμε στους σπουδαστές μας προγράμματα διεθνούς επιπέδου, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό, με ό,τι συνεπάγεται οικονομικά αυτό».

Mother Figure-6

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΨΙΜΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΓΝΑΤΟΓΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ STYLING ΤΟΥ FASHION  SHOW ΤΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ, ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ MAKE UP ARTISTS ΤΗΣ MAC.

 

Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά επισφραγίστηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις: Η Αλεξάνδρα Καστρινάκη βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Fashion Workshop σε συνεργασία με την Disney, για τη σχεδίαση ενός ρούχου εμπνευσμένου από τη Minnie Mouse, και θα δει τη δημιουργία της να εκτίθεται στο Λονδίνο δίπλα σε προτάσεις επώνυμων οίκων μόδας, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των δύο κορυφαίων αποφοίτων που θα έχουν τη στήριξη της H&M προκειμένου να ανοίξουν τα φτερά τους για το εξωτερικό. «Κάνουμε πολλές συνέργειες με μεγάλες εταιρίες από το χώρο της μόδας, της διαφήμισης και του luxury branding, και είμαστε ήδη σε συνεννόηση με διεθνή fashion houses που θα φιλοξενήσουν τους αριστούχους μας του χρόνου το καλοκαίρι», επισημαίνει η Βίκυ Καγιά. Και η ελληνική σκηνή; «Μετά το πατατράκ που επήλθε, πιστεύω ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Μπορεί η εγχώρια αγορά να είναι μικρή, όμως έχουμε πολύ σημαντικά ταλέντα. Πιστεύω στα νιάτα, πιστεύω στη μόδα και νομίζω ότι για να ξανασταθεί στα πόδια της πρέπει να ξεκινήσουμε από τη βάση, δηλαδή την παιδεία».

Photos: GENEVIEVE MAJARI

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή