4 τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας

4 τρόποι για να βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευτυχία και η ηρεμία μας δίνονται απλόχερα μέσα στην καθημερινότητά μας αρκεί να ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας αλλά και πώς να αξιολογούμε τις όμορφες στιγμές. Κάντε ένα βήμα πίσω και ανακαλύψτε τρόπους για να εξασφαλίσετε περισσότερο χρόνο για να έχετε μια ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σας αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

1.Ποιες είναι οι αξίες σας; Ζείτε τη ζωή που πάντα ονειρευόσασταν ή μήπως έχετε καταλήξει χωρίς να το καταλάβετε να ακολουθείτε ένα δρόμο που δεν σας χαρακτηρίζει. Εάν είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας να μην δουλεύετε πολύ προκειμένου να έχετε χρόνο για εσάς και την οικογένειά σας αλλά εντούτοις δύσκολα προλαβαίνετε να κάνετε μια σύντομη βόλτα με τα παιδιά σας, ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε την κατάσταση. Αποφασίστε να κάνετε τις αλλαγές που θα σας δώσουν την ώθηση να ζήσετε τη ζωή σας όπως έχετε επιλέξει.

2.Προγραμματισμός: Η σχέση σας με τον εαυτό σας θα γίνει πιο ουσιαστική, ένα έχετε καθημερινά τον χρόνο για να χαλαρώσετε και να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας και τις ανάγκες σας. Εάν η πολυάσχολη καθημερινότητά σας, δεν σας το επιτρέπει, κάντε ένα σωστό προγραμματισμό ώστε να έχετε πάντα χρόνο για εσάς.

3. Συναντήστε τους φίλους σας: Οι φίλοι μας βοηθούν να έχουμε ισορροπία στη ζωή μας, μας ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και μας βοηθούν να έχουμε περισσότερο έλεγχο και ευτυχία καθημερινά. Βρείτε χρόνο για να διασκεδάζετε με τους φίλους σας και να περνάτε καλά.

4.Μάθετε να απολαμβάνετε: Πολλές γυναίκες προσπαθούν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, ώστε να προλάβουν να τα κάνουν όλα. Το ‘multitasking’ όμως κάποιες φορές δεν είναι αποτελεσματικό, γιατί δεν μας επιτρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας αλλά και δεν μας βοηθά να απολαύσουμε τη στιγμή. Για αυτό μην προσπαθείτε να παίξετε με το παιδί ενώ έχετε το φαγητό στο φούρνο και μην απαντάτε στα μηνύματά σας όταν έχετε βγει έξω για διασκέδαση!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή