Ελαφριά σνακ για το καλοκαίρι

Ελαφριά σνακ για το καλοκαίρι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λαχταριστοί πειρασμοί το καλοκαίρι είναι αρκετοί και δυστυχώς τόσο στις διακοπές όσο και στην πόλη συχνά έχουμε έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό ή κάτι αλμυρό ενδιάμεσα από τα γεύματα. Ανακαλύψτε νόστιμα αλλά διαιτητικά σνακ που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την σιλουέτα σας:

Αχλάδι με τυρί και κανέλα: Ψήστε στο φούρνο μισό αχλάδι κομμένο για 10 λεπτά. Αναμείξτε ¼ κούπας τυρό ρικότα και λίγη κανέλα και σερβίρετε μαζί με το φρούτο. Ένα νόστιμο σνακ που έχει μόλις 170 θερμίδες.

Σοκολάτα με βρώμη: Σε μια κατσαρόλα λιώστε ¼ κούπας κομμάτια σοκολάτας με 2 κουταλιές γάλα χαμηλών λιπαρών και φιστικοβούτυρο. Ανακατέψτε και προσθέστε ¾ κούπας δημητριακά βρώμης. Με ένα κουτάλι φτιάξτε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και τοποθετήστε πάνω σε λαδόκολλα μέσα στο ψυγείο. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμα και περιέχουν μόλις 160 θερμίδες.

Μίνι πιτάκια με τσίλι: Φτιάξτε πιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης (ή αγοράστε έτοιμες πίτες ολικής άλεσης για σουβλάκια). Ρίξτε λίγο τσίλι σε σκόνη και κόψτε σε μερίδες. Ψήστεγια 5 λεπτάκαισερβίρετε. Περιέχουν 160 θερμίδες.

Ντιπ με γιαούρτι, σκόρδο και μυρωδικά: Με μόλις 160 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο σνακ. Σε ένα μπολ αναμείξτε ¾ κούπας γιαούρτι χαμηλών λιαπρών, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 2 κουταλάκια σχοινόπρασο, αλάτι-πιπέρι, λίγο άνηθο, μια κουταλιά χυμό λεμόνι. Σερβίρετε με πατάτες ή κράκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή