Υγιεινές επιλογές για απώλεια του περιττού βάρους

Υγιεινές επιλογές για απώλεια του περιττού βάρους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ο πιο εύκολος τρόπος για να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να χάσουμε κιλά είναι να κάνουμε πάντα υγιεινές επιλογές. Ποιες είναι, όμως, οι τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά αλλά έχουν λίγες θερμίδες; Ανακαλύψτε τις εναλλακτικές που έχετε σε κάθε γεύμα για να κάνετε πάντα τη σωστή επιλογή:

Πρωινό: Μην επιλέξετε τηγανητό αυγό, κουλούρι, τυρί ή μπέικον. Προτιμήστε ομελέτα με ασπράδια αυγών, κρεμμύδι, ντομάτα, σπανάκι και φασόλια και συνοδέψτε με πίτα ολικής άλεσης. Ένα πλούσιο πρωινό που θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη ενέργεια.

Μεσημεριανό:Αντί να επιλέξετε μια σαλάτα με μαρούλι, καρότο, αγγούρι και σάλτσα, προτιμήστε λάχανο με ραδίκια, τόνο, ελαιόλαδο, ξύδι και ραδίκια. Η συγκεκριμένη σαλάτα θα σας χορτάσει και θα σας δώσει την απαραίτητη πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Βραδινό: Εάν συνήθως τρώτε φιλέτο ψαριού με ρύζι ή κουσκούς και λαχανικά, όπως καλαμπόκι, επιλέξτε καλύτερα μια ψητή πέστροφα με κινόα και λάχανο. Ένα δείπνο πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και συστατικά που θα μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Σνακ: Αφήστε στην άκρη την μπάρα δημητριακών και προτιμήστε ξηρούς καρπούς. Τα συσκευασμένα προϊόντα περιέχουν αλάτι, λιπαρά και ζάχαρη που μπορεί να σας αφήσουν να πεινάτε ακόμα περισσότερο ενώ οι ξηροί καρποί περιέχουν βιταμίνες και συστατικά που χορταίνουν. Αν θέλετε συνοδέψτε με λίγο κακάο ή μαύρη σοκολάτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή