Natalie Portman: ‘Ολα αλλάζουν στο Hollywood

Natalie Portman: ‘Ολα αλλάζουν στο Hollywood

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Natalie Portman δουλεύει στην βιομηχανία του θεάματος από τα εφηβικά της χρόνια με την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία ‘Leon’ να αποτελεί το ξεκίνημα μιας μεγάλης καριέρας. Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός, όμως, πάντα ενδιαφερόταν περισσότερο για το πνεύμα παρά για την διασημότητα. Για αυτό πέντε χρόνια μετά το κινηματογραφικό της ντεμπούτο αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα και να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Harvard. «Προτιμώ να είμαι έξυπνη από το να είμαι μια σταρ του σινεμά» είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει IQ 140.

Πρόσφατα, η Natalie μίλησε στους απόφοιτους του Harvard για την επαγγελματική επιτυχία, για το Όσκαρ και τις ανασφάλειες που είχε στην πορεία. «Ο κόσμος έλεγε ότι το Black Swan ήταν ένα καλλιτεχνικό ρίσκο αλλά δεν ένιωσα γενναιότητα αφού δεν ήξερα τα όριά μου. Εάν τα ήξερα μάλλον δεν θα ρίσκαρα» είχε πει τονίζοντας ότι αυτό το ρίσκο «με οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές και επαγγελματικές μου επιτυχίες». Η ηθοποιός συμβούλεψε τους απόφοιτους να αποδεχθούν την έλλειψη γνώσεων και εμπειριών και να την εκμεταλλευτούν για να πετύχουν τους στόχους τους.

Εξάλλου, η Portman γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να χτίσεις μια καριέρα και να πετύχεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Marie Claire υπάρχουν ακόμα ανισότητες στο Hollywood μεταξύ ανδρών και γυναικών ειδικά όσον αφορά στις οικονομικές απολαβές. «Ο Τιτανικός έγινε επιτυχία και ο Leonardo αμέσως ανέβηκε στα 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία ενώ η Kate Winslet όχι» είπε τονίζοντας βέβαια ότι άλλα αυτά σιγά-σιγά αλλάζουν. «Υπάρχει μια μεγάλη ανισότητα ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες στο Hollywood. Αλλά αισθάνομαι ότι όλο αυτό αλλάζει».

Οι νέες γυναίκες που κάνουν καριέρα στο Hollywood κατάφεραν με το ταλέντο τους να αμβλύνουν τις ανισότητες, σύμφωνα με την Natalie που θαυμάζει τις νεαρές συναδέλφους της: «Νέες γυναίκες όπως η Jennifer Lawrence και η Kristen Stewart, είναι σταρ τώρα. Δεν ξέρω καν ποιοι είναι οι άντρες που είναι στην ηλικία τους» είπε χαρακτηριστικά για την Lawrence που κερδίζει 32 εκατομμύρια και την Stewart που κερδίζει περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια.  

Η Natalie παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 34 ετών πρόσφατα αποφάσισε να περάσει από την υποκριτική στην σκηνοθεσία. Όπως εξήγησε ήθελε να δοκιμάσει κάτι νέο στην καριέρα της: «Δεν πανικοβάλλομαι, ξέρω τα κύματα, κάποιες φορές είναι ήρεμα και κάποιες φορές άγρια. Νιώθω ότι έχω κάνει τόσα πολλά πράγματα που μου επιτρέπουν να δοκιμάσω κάτι καινούριο, όπως η σκηνοθεσία». Μετά το σκηνοθετικό της ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους με το ‘A Tale of Love and Darkness’ η Portman φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να απασχολεί το Hollywood τόσο με τις υποκριτικές της ικανότητες όσο και μέσα από τον ρόλο της ως σκηνοθέτης.  Όπως λέει και η ίδια, εξάλλου «μπορώ να ακολουθήσω την περιέργειά μου. Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και πολλά χρόνια ώστε να καταλάβω ότι η πορεία που χαράζω είναι δική μου. Δεν βρίσκομαι σε αγώνα ταχύτητας με κανέναν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή