10 τρόποι για να αντιμετωπίσετε το άγχος

10 τρόποι για να αντιμετωπίσετε το άγχος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άγχος επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα και η προσπάθεια να το αποβάλλουμε καθημερινά συχνά δημιουργεί ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν δεν έχετε καταφέρει να βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε, ανακαλύψτε 10 υγιείς και εύκολους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το άγχος αποτελεσματικά:

1.Γυμναστική: Είτε επιλέξετε το τρέξιμο, είτε επιλέξετε τη yoga ή ένα πρόγραμμα ασκήσεων στο γυμναστήριο, η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας αλλά και να αποβάλλετε το άγχος άμεσα.

2.Κοινωνική ζωή: Μια βόλτα με μια φίλη, μια έξοδος με τον σύζυγό σας ή τους φίλους σας μπορεί να σας ηρεμήσει και να ‘γεμίσει τις μπαταρίες’΄σας.

3.Δημιουργία: Το γράψιμό, η ζωγραφική ένα κάποιο χόμπι που σας χαλαρώνει θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε την ένταση.

4.Γέλιο: Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, αφού έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει την ένταση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει καλό στην καρδιά.

5.Φροντίστε τον εαυτό σας: Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή, βελτιώστε τις σχέσεις σας, κάντε γυμναστική και φροντίστε ώστε να κοιμάστε αρκετά.  

6.Βγείτε έξω: Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος θα βελτιώσουν την διάθεσή σας και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

7.Θετική ματιά: Προσπαθήστε να έχετε μια θετική ματιά για όσα σας συμβαίνουν και να απομακρύνετε συνεχώς τις αρνητικές σκέψεις.

8. Αναπνοές: Βρείτε χρόνο για να κάνετε ασκήσεις διαλογισμού με σωστές αναπνοές κάθε φορά που έχετε ένταση.

9.Να λέτε ‘ευχαριστώ’: Η ευγνωμοσύνη που δείχνουμε στην οικογένειά μας, στους φίλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες ενώ βελτιώνει και την προσωπική και κοινωνική μας ζωή.

10. Κάντε αλλαγές: Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να χαλαρώσουμε είναι να απομακρύνουμε από την καθημερινότητά μας την πηγή του άγχους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή