Marion Cotillard: «Η μόδα είναι μια μορφή τέχνης»

Marion Cotillard: «Η μόδα είναι μια μορφή τέχνης»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Marion Cotillard δεν είναι μια ακόμα πρωταγωνίστρια του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου σινεμά. Η βραβευμένη με Όσκαρ γαλλίδα ηθοποιός είναι μία από τις πιο γοητευτικές, κομψές και ταλαντούχες σταρ της γενιάς της, έχοντας στο βιογραφικό της πολλούς επιτυχημένους ρόλους αλλά και μια συνεργασία με τον οίκο Dior. Από το 2008 είναι μούσα του γαλλικού οίκου με τον κόσμο της μόδας να την θαυμάζει για την γοητεία και το στιλ της. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό ‘Porter’, η Marion μίλησε για τη σχέση της με την μόδα αλλά και για την νέα της ταινία ‘Macbeth’ όπου πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Michael Fassbender.

«Δεν ενδιαφερόμουν για την μόδα πριν ξεκινήσω τη συνεργασία μου με τον οίκο Dior. Δεν έβλεπα την μόδα ως μια μορφή τέχνης» εξηγεί η Cotillard τονίζοντας ότι η δουλειά της με τον γαλλικό οίκο άλλαξε την οπτική της για τον χώρο της μόδας: «Συνήθιζα να το βλέπω σαν μια επιχείρηση αλλά δεν είναι μια λαμπερή λέξη». Η ηθοποιός σταδιακά συνειδητοποίησε πως η μόδα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται και παρουσιάζεται κάποιος: «Είναι τρελό, αλλά κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν δύναμη αν είναι καλοντυμένοι. Το οποίο δεν είναι κακό. Εννοώ, υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα υπήρχε. Μου αρέσει, βέβαια, να βλέπω την τέχνη ως μια μορφή τέχνης και όχι σαν μια επιχείρηση».

Marion Cotillard: «Η μόδα είναι μια μορφή τέχνης»-1

Η Cotillard μπορεί να μην ενδιαφερόταν για τη μόδα αλλά πάντα είχε ένα μοναδικό στιλ και γοητεία. Δεν ήταν, όμως, η ομορφιά της που της άνοιξε τις πόρτες για μια επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο. Όπως λέει η ίδια: «το σινεμά δεν έχει να κάνει με το φύλο». Η ηθοποιός εξήγησε ότι ο φεμινισμός και η ισότητα των δύο φύλων στο Hollywood, ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην βιομηχανία του κινηματογράφου, δημιουργεί απόσταση: «Δεν μπορείς να ζητήσεις από τον πρόεδρο ενός φεστιβάλ, όπως των Καννών, να έχει πέντε ταινίες σκηνοθετημένες από άντρες και πέντε ταινίες από γυναίκες. Αυτό δεν δημιουργεί ισότητα, δημιουργεί ένα διαχωρισμό. Δεν θεωρώ ότι είμαι φεμινίστρια». Όπως εξηγεί, βέβαια: «Πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά δεν θέλω να διαχωρίζουμε τις γυναίκες από τους άντρες. Είμαστε ήδη διαφορετικοί και αυτή η διαφορά δημιουργεί μια ενέργεια δημιουργίας και αγάπης. Κάποιες φορές στην λέξη φεμινισμός υπάρχει αρκετός διαχωρισμός».

Marion Cotillard: «Η μόδα είναι μια μορφή τέχνης»-2

Η τελευταία της ταινία, ‘Macbeth’, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Michael Fassbender, την έκανε να χάσει τον έλεγχο, ακριβώς όπως και ο ρόλος που υποδύεται, η Lady Macbeth. «Έχασα τον έλεγχο σε αυτή την ταινία. Πάντα με επηρεάζει ο χαρακτήρας που παίζω» δήλωσε η ηθοποιός εξηγώντας ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπέφερε από κρίσεις πανικού. Όπως, βέβαια, αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής της στο Porter: «Η Marion έχει αίσθηση του χιούμορ, είναι ευθύς, είναι προκλητική, διασκεδαστική και απόλυτα ειλικρινής».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή