4 λάθη που ‘σαμποτάρουν’ τη δίαιτα

4 λάθη που ‘σαμποτάρουν’ τη δίαιτα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν μια δίαιτα προκειμένου να χάσουν το περιττό βάρος, δεν τα καταφέρνουν με την πρώτη προσπάθεια. Αν η διατροφή που ακολουθείτε δεν είναι ισορροπημένη ή υγιεινή, τότε ίσως, παρά τις προσπάθειές σας,  να κάνετε 5 συχνά διατροφικά λάθη που δεν θα σας επιτρέπουν να χάσετε κιλά.  

1.Μετράτε τις θερμίδες: Οι θερμίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια κιλών, όμως πολλοί είτε δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσες θερμίδες ‘κρύβονται’ στα γεύματά τους ή δεν τις υπολογίζουν σωστά. Σε μια σωστή δίαιτα, η ποιότητα του φαγητού έχει περισσότερη σημασία από τις θερμίδες. Επιλέξτε φαγητά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και δεν περιέχουν παχυντικές ουσίες.

2.Τρώτε πολλά μικρά γεύματα: Εάν προσπαθείτε να διαχωρίσετε 1,200 θερμίδες σε 6 μικρά γεύματα, ίσως καταλήξετε να πεινάτε όλη μέρα. Απλά προσπαθήστε σε κάθε γεύμα να περιλάβετε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες έτσι ώστε να χορταίνετε και περιοριστείτε σε 3 βασικά γεύματα.

3.Ρουτίνα: Εάν τρώτε διαρκώς τα ίδια γεύματα, ίσως καταλήξετε να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε νέες τροφές που σας αρέσουν, εποχιακά φρούτα και λαχανικά που μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας, ώστε να υπάρχει ποικιλία.

4.Ανεβαίνετε στην ζυγαριά κάθε μέρα: Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που ζυγίζονται καθημερινά, σαμποτάρουν την προσπάθεια που κάνουν. Ιδανικά, ανεβείτε στην ζυγαριά μία φορά την εβδομάδα. Η Τετάρτη θεωρείται, μάλιστα, η πιο καλή μέρα, σύμφωνα με μια φινλανδική έρευνα.  

5.Εστιάζετε μόνο στην γυμναστική: Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά, όμως σύμφωνα με έρευνες η απώλεια βάρους σχετίζεται 80% στην διατροφή και 20% στη γυμναστική. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε καθημερινά αλλά φροντίστε να ακολουθείτε μια διατροφή που δεν σαμποτάρει την προσπάθειά σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή