Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν

Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εντυπωσιακή κολεξιόν με ρομαντική διάθεση παρουσίασε η Sarah Burton, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Alexander McQueen, στην επίδειξη μόδας του οίκου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Φορέματα και tops με ψηλή λαιμόκοψη, ιδιαίτερες λεπτομέρειες, μεταξωτές πτυχώσεις και κεντήματα, αλλά και στρατιωτικά jacket με vintage αισθητική, εμπνευσμένα από τους Ουγενότους, γάλλους μετανάστες του 17ου αιώνα που έγιναν γνωστοί μεταξύ άλλων και για τις δημιουργίες τους από μετάξι.

Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν-1
Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν-2

40 δημιουργίες που παρά τις επιρροές από την αισθητική του 17ου αιώνα επιδεικνύουν μια μοντέρνα πινελιά, με διαφάνειες, απρόσμενα κοψίματα και επεξεργασμένο denim συνδυασμένο με παπούτσια πλατφόρμες.

Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν-3
Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν-4

Τα μοντέλα έμοιαζαν με ηρωίδες παραμυθιού, πριγκίπισσες και νεράιδες με ρομαντικά beauty looks και hair styles. Η Burton τίμησε τους τεχνίτες των γάλλων προτεσταντών που εγκαταστάθηκαν στα Spitalfields του Λονδίνου και έθεσαν τις βάσεις για μια δυνατή βιομηχανία μεταξιού στην περιοχή. Η συλλογή περιλάμβανε εκτός από τις μεταξωτές λεπτομέρειες, δέρμα, φλοράλ μοτίβα, δαντέλα και τούλι. Τα λουλούδια είχαν επίσης την τιμητική τους, όπως και οι ωχρές και παστέλ αποχρώσεις.

Alexander McQueen: Η νέα ρομαντική κολεξιόν-5

«Ήθελα όλα να είναι πολύ θηλυκά. Δυναμικά θηλυκά» δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Alexander McQueen στα παρασκήνια της επίδειξης. Οι ντελικάτες γραμμές, τα μακριά φορέματα, τα χαμηλά ντεκολτέ σε κάποια φορέματα αλλά και ιδιαίτερα κοψίματα στα μανίκια αλλά και στο τελείωμα των φορεμάτων εξυπηρετούσαν ακριβώς αυτό τον σκοπό. Μια συλλογή με θηλυκά, μοντέρνα ρούχα με μια vintage πινελιά που μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή