Karl Lagerfeld: Γιατί δεν θα αποχωρίσει ποτέ από τον οίκο Chanel

Karl Lagerfeld: Γιατί δεν θα αποχωρίσει ποτέ από τον οίκο Chanel

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας κολεξιόν του οίκου Chanel στο Παρίσι, την πρεμιέρα της έκθεσης ‘Mademoiselle Prive’ για την Coco Chanel στην γκαλερί Saatchi στο Λονδίνο, αλλά και τον εορτασμό των 50 χρόνων του στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Fendi με την κυκλοφορία του art βιβλίου ‘Fendi by Karl Lagerfeld’, ο Karl Lagerfeld μιλάει για την συνεργασία του με τον οίκο Chanel που μετράει πάνω από 30 χρόνια. Ο διάσημος σχεδιαστής εξηγεί στην βρετανική Vogue γιατί δεν σκοπεύει να αποχωρίσει σύντομα τόσο από τον γαλλικό όσο και από τον ιταλικό οίκο.

Karl Lagerfeld: Γιατί δεν θα αποχωρίσει ποτέ από τον οίκο Chanel-1

Στην επίδειξη για την φθινοπωρινή κολεξιόν του οίκου Fendi μαζί με την Silvia Venturini

 

«Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να κάνω αυτό που λατρεύω υπό άψογες συνθήκες. Δεν χρειάζεται να τσακώνομαι με κανέναν. Γνωρίζετε ότι τα συμβόλαιά μου με τον οίκο Fendi και τον οίκο Chanel είναι για πάντα; Και δεν αισθάνομαι καθόλου κουρασμένος. Σιχαίνομαι τους αργούς ανθρώπους», αποκάλυψε ο γερμανός σχεδιαστής.

Karl Lagerfeld: Γιατί δεν θα αποχωρίσει ποτέ από τον οίκο Chanel-2

Chanel Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016

 

Εξάλλου, όπως δήλωσε, μπορεί να συνδυάζει τη δουλειά που κάνει στους δύο οίκους αλλά και στο δικό του label: «Ποτέ δεν τα μπερδεύω στο μυαλό μου. Αυτό είναι το μυστικό. Καταρχάς, προτιμώ να μην το αναλύω. Έχω την αίσθηση ότι όταν δουλεύω στον Fendi είμαι άλλος άνθρωπος από όταν δουλεύω για την Chanel ή για την προσωπική μου σειρά. Δεν έχω προσωπικότητα. Έχω τρεις. Ποτέ δεν αναρωτιέμαι, απλά προσπαθώ να βρω απαντήσεις. Κατά κάποιο τρόπο είμαι σαν μια μηχανή!».

Πρόσφατα, όπως αποκάλυψε ο Lagerfeld, επιστήμονες του ζήτησαν να εξετάσουν το DNA του για να καταλάβουν πως στα 82 του χρόνια καταφέρνει να είναι τόσο αποτελεσματικός τη δουλειά του: «Μου ζήτησαν να το κάνω επειδή πιστεύουν ότι δεν είμαι φυσιολογικός. Αλλά αρνήθηκα» είπε. Όσο μεγαλώνει ο σχεδιαστής δείχνει να μην επιβραδύνει τους ρυθμούς της δουλειάς του αλλά να αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερα projects. Για τον οίκο Chanel σχεδιάζει επτά κολεξιόν κάθε χρόνο, ενώ αναλαμβάνει την επιμέλεια και της καμπάνιας για κάθε σειρά ρούχων. «Τα μοναδικά κομμάτια είναι μοναδικά» λέει για την δημιουργικότητά του και την προσωπικότητά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή