Star yoga

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η Ιράνα JiΑn Φουρούλη άνοιξε το Paros Yoga Shala -Paros Yoga Retreats & Workshops στη Νάουσα της Πάρου, έφτιαξε έναν τόπο συνάντησης για όσους αγαπούν τη γιόγκα. Ακολουθώντας τη φήµη της, οι µαθητές της φτάνουν από κάθε άκρη της γης, για να παρακολουθήσουν σεµινάρια που πραγµατοποιούνται όλο το χρόνο – ανάµεσά τους οι Monica Bellucci, Vincent Cassel, ∆ωροθέα Μερκούρη, η γκαλερίστα Μαρία ∆ηµητριάδη, η ∆ανάη Στράτου.

Star yoga-1

Λεπτοκαµωµένη, κινείται µε χάρη χορεύτριας, µε τα µεγάλα πράσινα µάτια της να κυριαρχούν στο όµορφο πρόσωπό της. Ελληνίδα µε καταβολές από τη Λατινική Αµερική, έζησε σχεδόν τη µισή της ζωή στο Μπουένος Άιρες. Αν και µεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια, ένιωσε την ανάγκη να αναζητήσει έναν άλλο τρόπο ζωής και αποφάσισε να αφήσει την Αργεντινή, σε ένα ταξίδι αυτοπροσδιορισµού στην Ευρώπη και την Ελλάδα. «Στην Πάρο έφθασα ένα Πάσχα και τη λάτρεψα µε την πρώτη µατιά. Η φύση, οι µυρωδιές της, η ζωή στο νησί µε γοήτευσαν. Ήθελα να µείνω για πάντα εδώ. Γνώρισα τον πατέρα των δυο παιδιών µου, αγαπηθήκαµε και µείναµε µαζί στη Σάντα Μαρία. Το καλοκαίρι ζούσαµε στο νησί, όπου είχα στήσει ένα εργαστήριο κεραµικών και το χειµώνα ταξιδεύαµε. Εκείνη την εποχή επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Ινδία, όπου γνώρισα τη γιόγκα. Συνέχισα µε ταξίδια στο Ρατζαστάν, το Ρισικές, το Μπενάρες».

Star yoga-2

Στην πορεία το ζευγάρι χωρίζει και η Ιράνα µένει µητέρα µόνη, χωρίς δουλειά. «Θυµάµαι εκείνη την περίοδο σαν κακό όνειρο. Τότε ξεκίνησα τη γιόγκα, για να αλλάξω τη ζωή µου. Στην αρχή για να νιώσω καλά και στη συνέχεια για βιοποριστικούς λόγους».

 Η γιόγκα είναι µια ολιστική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, δίνει απαντήσεις στα ερωτήµατα του µυαλού και της ψυχής και παράλληλα ενδυναµώνει το σώµα. Στα 20 χρόνια που την εξασκεί έχει ασχοληθεί µε διαφορετικά ρεύµατα, µε σπουδές που περιλαµβάνουν άριστη γνώση των στάσεων της γιόγκα, φυσιολογία, ανατοµία, Vinyasa Krama, Hatha Yoga, Physical Yoga Therapeutics & Yoga for Arthritis, Hormonal & Diabetes. Στις συνεδρίες υποστηρίζει τις γυναίκες στα τρία βασικά στάδια της ζωής τους –γονιµότητα, εγκυµοσύνη και εµµηνόπαυση– ώστε να βιώνουν µια ολοκληρωµένη και αποδοτική ζωή, αντιµετωπίζοντας όλα τα γεγονότα, καλά ή κακά, µε δύναµη, αλήθεια και µοναδικότητα. Όπως θεωρεί ότι είναι και οι ίδιες µοναδικές. —www.yogaretreatsparos.com

 

PHOTOS: PAPADAKIS PRESS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή