Daphne Selfe: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου φέρνει μια νέα εποχή στην μόδα

Daphne Selfe: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου φέρνει μια νέα εποχή στην μόδα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 87 της χρόνια είναι το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου. Η Daphne Selfe που ανέβηκε για πρώτη φορά στην πασαρέλα το 1949, εξακολουθεί να εργάζεται ως μοντέλο και πρόσφατα αποφάσισε να διδάξει στα νέα κορίτσια την τέχνη του modelling ιδρύοντας μια ακαδημία μοντέλων. Μιλώντας στο Cheltenham Φεστιβάλ Λογοτεχνίας των ‘The Times’ και ‘Sunday Times’, η λονδρέζα άσκησε κριτική στη συμπεριφορά των νέων μοντέλων και εξήγησε γιατί κάποτε το modelling ήταν διαφορετικό.

«Μας μάθαιναν τρόπους, πως να πλησιάζουμε τους ανθρώπους, πως να πηγαίνουμε σε μια συνέντευξη για δουλειά και πως να βγαίνουμε από ένα αυτοκίνητο» είπε η Daphne που ίδρυσε μια διαδικτυακή σχολή μοντέλων για να μοιραστεί τις γνώσεις της στο modelling με ένα, όπως λέει, ‘απλό, εύκολο, διασκεδαστικό και σύγχρονο τρόπο’.  Η Selfe, εξάλλου, είχε παρακολουθήσει μια σχολή μοντέλων την δεκαετία του ’50 και πλέον πιστεύει ότι «πολλά σημαντικά πράγματα που είχα μάθει δεν έχουν μεταλαμπαδευτεί στα νέα κορίτσια». Τα μαθήματα που διαρκούν έξι εβδομάδες στοχεύουν να διδάξουν τους κανόνες για να γίνει μια κοπέλα top model, ανακαλύπτοντας τα καλύτερα και τα χειρότερα της βιομηχανίας της μόδας.

Daphne Selfe: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου φέρνει μια νέα εποχή στην μόδα-1

Η Selfe δηλώνει ότι «μου αρέσει να περπατώ στην πασαρέλα. Πλέον όλα τα κορίτσια μοιάζουν πολύ σκυθρωπά, δεν νομίζετε; Γιατί μοιάζουν όλες τόσο μίζερες; Εγώ πάντα το ευχαριστιόμουν. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να έχεις ένα πλατύ μειδίαμα όταν περπατάς μπροστά στο κοινό, αλλά να φαίνεσαι ευχάριστη».  Μπορεί να έχει περάσει η εποχή που τα μοντέλα μάθαιναν να περπατούν με ένα βιβλίο στο κεφάλι τους, όμως, όπως λέει, η Daphne πλέον δεν βγάζουν καν το σακάκι τους στα μισά της πασαρέλας, όπως συνέβαινε κάποτε. Αδιαμφισβήτητα, η εμφάνιση των μοντέλων στις επιδείξεις μόδας δεν οφείλεται μόνο στα ίδια τα κορίτσια αλλά και στην καλλιτεχνική διεύθυνση των μεγάλων οίκων. Για αυτό επιμένει πως «πρέπει να τους δείξουμε τον σωστό τρόπο. Έτσι τα νέα μοντέλα θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση».

Daphne Selfe: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου φέρνει μια νέα εποχή στην μόδα-2

H Daphne Selfe με Prada στο περιοδικό Hunger. Photo Trish Ward  ©hungertv.com Styling: Kim Howells

Πριν λίγους μήνες, η Daphne κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο ‘The Way We Wore- A Life In Clothes’, ενώ έχοντας κατακτήσει –το 2014- τον τίτλο του ‘γηραιότερου μοντέλου στον κόσμο’ στο βιβλίο Γκίνες, κατάφερε να ‘χτίσει’ μια δεύτερη καριέρα. Συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, φωτογραφήθηκε από τους Mario Testino, Mary McCartney και Rankin για εξώφυλλα περιοδικών, όπως πρόσφατα στο Hunger όπου πόζαρε φορώντας κομμάτια από την νέα κολεξιόν του οίκου Prada. Η Selfe κατάφερε τελικά να γνωρίσει μεγαλύτερη επιτυχία και αναγνώριση από την εποχή που- στην ηλικία των 20 ετών- έπρεπε να εμφανίζεται στην πασαρέλα μακιγιάροντας η ίδια τον εαυτό της, και πλέον μπορεί να διδάξει και στα νέα κορίτσια τον τρόπο για να έχουν μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του modelling.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή