7 τροφές για αποτοξίνωση και απώλεια κιλών

7 τροφές για αποτοξίνωση και απώλεια κιλών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υγιεινή διατροφή δεν βασίζεται σε τροφές που αποκλείουμε από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας (επειδή είναι παχυντικές ή ανθυγιεινές) αλλά σε τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ανακαλύψτε 7 τροφές που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό βάρος αλλά θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια:

Ανανάς: Αντί να εστιάζετε στις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε, εστιάστε στις τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια, όπως ο ανανάς. Περιέχει λίγες θερμίδες, φυσικά σάκχαρα αλλά και ένα ένζυμο που ‘καθαρίζει’ το έντερό.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα ανεπιθύμητα συστατικά μετά από την πέψη. Επιπλέον περιέχει τζιντζερόλη που προστατεύει από την καταστροφή των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνες.

Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που με αντικαρκινικά – σύμφωνα με έρευνες-οφέλη, ενώ ενισχύει και την άμυνα του οργανισμού και την λειτουργία του συκωτιού.

Παντζάρι: Περιέχουν μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο ενώ έχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Γκότζι μπέρι: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή, σε βιταμίνη C και θρεπτικά συστατικά που προφυλάσσουν από χρόνιες παθήσεις.

Βασιλικός: Ένα μυρωδικό με αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που δίνει άρωμα και νοστιμιά στα διαιτητικά πιάτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή