ΣΤΙΛ

Κοινωνικότητα: Τα οφέλη της για την υγεία μας

koinonikotita-ta-ofeli-tis-gia-tin-ygeia-mas-2106748

Ποιο είναι το μυστικό της αντιγήρανσης; Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί εστίαζαν την προσοχή μας στην υγιεινή διατροφή, στις βιταμίνες, στην γυμναστική και στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, όμως σύμφωνα με έρευνες, και η κοινωνική μας ζωή μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal  υποστηρίζει ότι η μοναξιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου μέχρι και 30%. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό δεν ισχύει μόνο στις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν επιλέξει την μοναξιά αλλά και για όσους προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι τους.

Η έντονη κοινωνική ζωή κάνει καλό στην υγεία ακόμα και στους εσωστρεφείς ανθρώπους, αφού σύμφωνα με έρευνα του William Fleeson, καθηγητή ψυχολογίας στο Wake Forest University, είναι πιο ευτυχισμένοι όταν περνούν χρόνο με άλλους ανθρώπους παρά όταν είναι μόνοι τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον οργανισμό Robert Wood Johnson, η μοναξιά μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφική για την υγεία μας όσο και το κάπνισμα (συγκεκριμένα η μοναξιά ισοδυναμεί με το κάπνισμα 15 τσιγάρων καθημερινά) αλλά και η παχυσαρκία.