Το lifestyle της υγιεινής διατροφής

Το lifestyle της υγιεινής διατροφής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το lifestyle της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής έχει ξεφύγει. Στο twitter μόνο και στο Instagram υπάρχουν αμέτρητα hashtags για την σωστή διατροφή (βλέπε #eatclean, #naturesfood, #fitfam), για να μην πω για τις selfies πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική. Εάν έχεις ‘φίλους’ που έχουν μανία με το fitness και το wellness, τότε μάλλον καταλαβαίνεις.

Όχι, δεν θέλω να δω άλλα post στο Facebook με φωτογραφίες από τοστ με κρέμα αβοκάντο και σπόρους chia, ούτε κοπέλες που τρέχουν στον Λυκαβηττό στις 6 το πρωί ή κάνουν aerial yoga.

Δεν θέλω να τα βλέπω, όχι γιατί διαφωνώ με τον τρόπο ζωής τους- καλά κάνουν. Δεν θέλω να τα βλέπω γιατί με κάνουν να νιώθω τύψεις. Προτιμώ τους φίλους μου –που είναι φίλοι μου και εκτός facebook- που ανεβάζουν ένα λαχταριστό burger που μόλις παρήγγειλαν ή μια φωτογραφία τους από τη νυχτερινή τους έξοδο. Γιατί κι εγώ άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο το Σαββατοκύριακο να φάει ό,τι θέλει και να χαλαρώσει, χωρίς να αγχώνομαι για την επιδερμίδα μου ή τους κοιλιακούς μου.

Εννοείται, θα ήθελα ως δια μαγείας να ξυπνούσα το πρωί και να έτρωγα ένα θρεπτικό πρωινό με γκότζι μπέρι, να πήγαινα στο μάθημα Pilates και να επέστρεφα γεμάτη ενέργεια στο σπίτι μου και να καμάρωνα για το υγιές σώμα μου. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχω θέληση. Είναι ότι δεν έχω μανία και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Θα φάω όσο πιο υγιεινά μπορώ και όταν έχω χρόνο θα κάνω γυμναστική (2-3 φορές την εβδομάδα).

Η υπερβολή δεν κάνει καλό σε κανέναν. Ακόμα κι όταν η υπερβολή αφορά σε κάτι που σου κάνει καλό. Και για του λόγου το αληθές, οι επιστήμονες εντόπισαν το πρόβλημα και του έδωσαν και όνομα. Η ορθορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που αποτελεί παθολογική κατάσταση και πλήττει τους ανθρώπους που παρουσιάζουν παθολογική εμμονή με την ορθότητα των τροφών που καταναλώνουν.

Διαβάστε περισότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή